Huis verbouwen en hypotheek

Wil je gaan verbouwen? Een uitbouw, luxe badkamer of isolerende maatregelen? Hoe ga je die verbouwing betalen? Dat kan op verschillende manieren. Onder andere met de overwaarde op je huis.

Persoonlijk advies?

Maak vrijblijvend een afspraak met Hypotheek Visie bij jou in de buurt.

Verbouwing financieren

Op verschillende manieren kun je een verbouwing financieren:

Hypotheek verhogen

Heb je een hogere inschrijving op je hypotheek dan kun je zonder tussenkomst van de notaris je hypotheek verhogen. Tot maximaal het ingeschreven bedrag. De financieel adviseur van Hypotheek Visie zal nog wel toetsen of je hypotheek verhogen op basis van je financiële situatie mogelijk is.

Tweede hypotheek

Een tweede hypotheek sluit je af naast je bestaande hypotheek. Om deze tweede hypotheek te regelen moet je wel naar de notaris.

Consumptief krediet

Wil je een klein bedrag extra lenen dan kan een consumptief krediet interessant zijn. Je hebt dan niet te maken met extra kosten als notaris- en taxatiekosten. Als je dit bedrag gebruikt voor de verbouwing van je huis is de rente, net als bij een hypotheek, fiscaal aftrekbaar.

Tip verbouwing financieren

  • Is je hypotheekbedrag lager dan € 245.000? En ga je verbouwen? Informeer dan naar de mogelijkheid om je hypotheek over te sluiten naar een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
  • We zijn aan het sparen voor een nieuwe badkamer.
    De HYPOTHEEKVISIE van Johan & Cindy
  • Tip

    • Een verbouwing kun je op verschillende manieren financieren. Wij zoeken voor je uit wat het beste bij je past.
Persoonlijk advies bij jou in de buurt?
[X]

© 2016 Hypotheek Visie