Bespaar op je energierekening door een groener huis

Bespaar met het Duurzaam Depot

Heb je interesse in het aanbrengen van energiebesparende maatregelen aan je woning zoals zonnepanelen? Energiebesparende maatregelen kosten al gauw een paar duizend euro. Om dat te financieren kun je spaargeld inzetten, of extra lenen.

Speciaal voor jou als klant van Aegon en Hypotheek Visie kun je nu gebruik maken van het Duurzaam Depot, een extra lening voor energiebesparende maatregelen: 

  • Tot € 9.000 lenen voor energiebesparende maatregelen
  • Tegen de huidige lage rente 
  • Je hoeft niet langs de notaris
  • Geen aanvullende documenten nodig
  • Voor zowel de materiaalkosten als de kosten voor de plaatsing

Maak een afspraak
Bespreek met een financieel adviseur van Hypotheek Visie je wensen rondom energiebesparende maatregelen en bekijk samen welke financiering het beste is voor jouw situatie. Het eerste gesprek is vrijblijvend. 

  • Eerste gesprek is vrijblijvend
  • Inzicht in financieringsmogelijkheden
  • Deskundig advies
Maak een afspraak


Spaargeld
Met eigen spaargeld je energiebesparende maatregelen betalen is altijd het goedkoopste. Heb je niet voldoende spaargeld? Bespreek je mogelijkheden met een financieel adviseur.

Maak een afspraak >


Duurzaam Depot
Met het Duurzaam Depot leen je eenvoudig extra geld voor energiebesparende maatregelen. Door de besparing op je energierekening hoeft het maandelijks niet eens extra geld te kosten. 

Maak een afspraak >


Subsidiemogelijkheden
De overheid biedt verschillende subsidiemogelijkheden voor energiebesparende maatregelen voor je woning. Bekijk de website van de rijksoverheid voor alle informatie.

Meer informatie >

Wat is voor mijn woning interessant?

Energiebespaarders
Wil je graag besparen op je energielasten, maar weet je niet hoe je het moet aanpakken? Vraag dan het Energiepaspoort aan van de Energiebespaarders via energiebespaarders.nl/energiepaspoort. Een energieadviseur analyseert je woning, maakt een rapport met de besparingsmogelijkheden, zoekt vrijblijvende offertes voor de geadviseerde oplossingen en regelt desgewenst de installatie. Door het Energiepaspoort weet je precies hoe groot het Duurzaam Depot moet zijn en wat je straks gaat besparen in je maandlasten.

Verbeterjehuis
Ook bij Verbeterjehuis.nl krijg je inzicht in de opbrengsten en kosten van verschillende energiebesparende maatregelen in of aan jouw woning. Zo bereid je je voor op een toekomst zonder aardgas. Je vult een paar eenvoudige vragen over je woning (zoals het woningtype en het bouwjaar) in. Op basis van deze gegevens geeft Verbeterjehuis aan welke energiebesparende maatregelen jij nog kunt treffen voor een energiezuinige en aardgasvrije woning. Verbeterjehuis berekent voor jou de kosten en besparingen van je verbeteringen. Hoe deze indicatie van kosten en besparingen tot stand is gekomen, lees je in de Toelichting berekeningen (opent in een nieuw venster).

Rekenvoorbeeld

Stel, je hebt een hypotheek van € 300.000 en gaat de woning verbeteren met spouwmuurisolatie, vloerisolatie en tien zonnepanelen. De kosten hiervoor zijn  € 8.000. 

  Hypotheek Hypotheek-
lasten pmnd
Energiekosten
pmnd
Totale kosten pmnd
Woning zonder
maatregelen
€ 300.000 € 1.003 € 160 € 1163
Woning met
maatregelen
€ 308.000 € 1.030 € 90 € 1120

Let op, deze getallen zijn als voorbeeld en een indicatie.