Franchisenemer Arthur Klaassen

Arthur Klaassen zit bijna 42 jaar in het vak, waarvan 16 jaar als franchisenemer bij Hypotheek Visie. Hij voelt zich als een vis in het water in zijn vestiging Utrecht Overvecht. Maak kennis met franchisenemer Arthur Klaasen.

Vertel even kort wie je bent en van welke vestiging je franchisenemer bent
Mijn naam is Arthur Klaassen en ik zit sinds 1975 in dit mooie vak. Eindeloos lang, al bijna 42 jaar. Over twee jaar word ik 65 en ga ik Hypotheek Visie verlaten. Op 1 september, 16 jaar geleden, startte ik als franchisenemer bij de vestiging Utrecht Overvecht. Ik raak nog steeds niet uitgekeken.

Wat is je achtergrond?
Ik heb op HBO-niveau gestudeerd en ben ooit begonnen bij Nationale Nederlanden. Hier heb ik destijds intern diverse opleidingen mogen volgen. Daarna heb ik bij diverse maatschappijen gewerkt waardoor ik langzaam het vak ben ingerold. Later ben ik met enkele partners voor mezelf begonnen. Na een tijdje kwam ik met Hypotheek Visie in contact waar ik vervolgens ben gebleven.

Wat is het dat je hart sneller laat kloppen omtrent hypotheken?
Hypotheken op zich zijn niet zo heel interessant. Een huis kopen maakt het leuk. Je maakt mensen blij. Je laat ze de mogelijkheden zien, vertelt ze wat wel en niet verstandig is voor ze en helpt ze bij alle keuzes. Ze hebben vaak geen idee. Het klantcontact maakt mijn werk echt leuk.

Waarom ben je als franchisenemer aan de slag gegaan?
Ik was al ZZP’er en na een sabbatical bedacht ik me dat ik het ondernemerschap leuker vond dan werken in loondienst. Toen de mogelijkheid zich voordeed heb ik die met beide handen aangepakt.

Wat sprak je zo aan om een franchisevestiging op te richten bij Hypotheek Visie?
Ik kwam via een kennis uit de hockeywereld in contact met Hypotheek Visie. Hij was de toenmalige franchisenemer van deze vestiging en vertelde dat hij ging stoppen. Ik dacht meteen: ‘goh, dat zou wat voor mij kunnen zijn, een eigen vestiging’. Binnen een week zat ik met Anton van den Bol, de algemeen directeur, om de tafel. In mei legden we het eerste contact en in september ben ik gestart.

Als je Hypotheek Visie in een paar woorden mag omschrijven, welke woorden zou je kiezen?
Warm en klantgericht. We zijn geen koele organisatie, die snel producten wil afsluiten en alleen maar uit is op snel geld verdienen. We verwelkomen iedereen warm en denken mee. Het zorgvuldig met de klant meekijken is kenmerkend voor Hypotheek Visie. 

Waar let je op bij het adviseren van klanten?
Ik probeer precies uit te zoeken wat bij een klant past. Inspelen op datgene waar zij op uit zijn. Rekening houdend met alle woon- en leefwensen van nu, maar ook van later. Zijn er kinderen of is er een kinderwens? Werkt iemand in loondienst of hebben ze een eigen onderneming? En nog vele voorbeelden meer. Dat alles neem je mee in het uitzoeken van de beste hypotheek voor de klant. Je probeert te voorkomen dat mensen verkeerde beslissingen nemen waardoor ze later in de problemen kunnen komen. Gelukkig is dit in mijn loopbaan nooit gebeurd en heb ik ze altijd goed kunnen helpen in de keuzes. 

Arthur Klaassen franchisenemer van Hypotheek Visie Utrecht Overvecht

Wat vind jij zelf belangrijk bij het afsluiten van een hypotheek?
Wat ik mijn kinderen op dit moment adviseer is; een lange rentevaste periode, gezien de lage rentestand en de zekerheid die dat met zich meebrengt.  

Als je de lezers mag adviseren, waarop moeten ze dan letten bij het afsluiten van een hypotheek?
Kijk niet alleen naar de lage rente. Kijk ook naar de voorwaarden. Er zijn momenteel banken die hele goede voorwaarden hebben. Zoals boetevrij aflossen. Of de mogelijkheid dat je de rente kunt aanpassen als de waarde van de woning ten op zichten van de lening verschuift. Voordelen die erin hakken. Voorwaarden waar je als klant niet van op de hoogte bent en wat dus een meerwaarde is van een goede adviseur. Laat je compleet adviseren. Niet alleen de hypotheek is belangrijk, maar ook de algehele leefomstandigheden. Hoe ziet het er voor je uit als zich in de toekomst vervelende situaties voordoen? Zoals het verliezen van je baan of arbeidsongeschikt worden.

Wat is je mooiste herinnering uit de afgelopen jaren Hypotheek Visie?
Er zijn veel verhalen die me bijblijven, maar de volgende vind ik nog steeds heel bijzonder. Een 72-jarige man woonde in een volksbuurt in Utrecht en kwam bij mij binnen met het volgende: “De woningbouwvereniging heeft me aangeboden om mijn eigen huis te kopen. Ik woon hier al zo lang, maar ik kan vast op mijn leeftijd geen hypotheek meer krijgen”. Ik heb de woning laten taxeren en gekeken naar zijn inkomenssituatie. Toen was er nog de mogelijkheid tot het afsluiten van een aflossingsvrije hypotheek. Dat is nu niet meer mogelijk. Met deze middelen kon deze man op leeftijd het huis blijven bewonen en kocht hij voor het eerst in zijn leven een woning.

Hoe zie je de toekomst van jouw vestiging tegemoet?
De vestiging zit op een uitstekende locatie. Voortzetten gaat zonder mij zeker gebeuren.

Naar de vestigingspagina van Hypotheek Visie Utrecht Overvecht >