Hypotheek Visie nieuws

Lees de laatste marktontwikkelingen en onze Hypotheek Visie Blogs over diverse onderwerpen rondom een huis kopen en een hypotheek.

Arbeidsmarktscan biedt uitzendkrachten en mensen zonder vast arbeidscontract meer kans op een hypotheek

Wat is de Arbeidsmarktscan?

De Arbeidsmarktscan is een test die jouw kansen op de arbeidsmarkt in kaart brengt. Samen met de adviseur van Hypotheek Visie vul je de test in. Er wordt onder andere gekeken naar je opleiding, leeftijd, regio waar je werkt en woont, je beroep en de branche waarin je werkzaam bent. Uiteindelijk komt er een score uit die inzicht geeft in jouw kansen op de arbeidsmarkt voor de komende vijf jaar. Hoe hoger je score hoe beter je kansen op de arbeidsmarkt en op een hypotheek.

Kans op een hypotheek

Normaal gesproken beoordeelt een hypotheekvertrekker een hypotheekaanvraag op basis van je vaste inkomen. Heb je geen vast contract dan word er gekeken naar je inkomen van de afgelopen jaren. Werk je korter dan drie jaar? Dan kan een hypotheek afsluiten lastig zijn. Werk je al meer dan een jaar? Dan

kun je met behulp van de Arbeidsmarktscan je kans op een hypotheek vergroten. Met de score die uit de Arbeidsmarktscan komt kan een hypotheek aangevraagd worden. Dit kan niet bij alle geldverstrekkers. De adviseur van Hypotheek Visie kan bij de hypotheekverstrekkers Florius en Obvion een hypotheek op basis van de arbeidsmarktscan voor je aanvragen.

Geen vast contract? Toch een hypotheek

Heb je geen vast contract of ben je uitzendkracht en heb je nog maar een kort arbeidsverleden? En wil je graag een huis kopen? Maak dan een afspraak met een adviseur van Hypotheek Visie. Hij onderzoekt graag je mogelijkheden. Misschien kom je in aanmerking voor de Arbeidsmarktscan of voor een andere mogelijkheid, de perspectiefverklaring.