Blog: Dat gebeurt mij niet!

En zo wordt vaak gedacht; “Dat gebeurt mij niet”. Niemand wil graag in de ziektewet komen en arbeidsongeschikt raken. Maar juist omdat het zo onverwacht kan zijn, wordt er weinig nagedacht over de gevolgen bij arbeidsongeschiktheid. Want wat dan? Wat als je voor langere tijd arbeidsongeschikt wordt? Hoe ga je dan de woonlasten betalen? Aan de reacties van mijn klanten merk ik dat zij er niet bij stilstaan wat de consequenties kunnen zijn. Soms wordt verhuizen of het huis verkopen als oplossing genoemd. Maar mocht je ooit arbeidsongeschikt raken, geef je dan zo maar je fijne thuis op? Gelukkig hoeft het niet zo ver te komen.

De terugval in het inkomen is te verzekeren met een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

De verzekering zal dan een bedrag uitkeren bij arbeidsongeschiktheid waarmee het inkomen kan worden aangevuld. Hiervoor wordt een (maandelijkse) premie betaald. De hoogte van de premie is afhankelijk van het verzekerde bedrag en de voorwaarden. Zo’n verzekering is af te stemmen op jouw persoonlijke situatie. Een financieel adviseur kan je precies vertellen wat bij jou past. Laat je dan ook zeker goed informeren.

Nog even geduld en dan mag ik die kleine man verwelkomen en hopelijk na een aantal maanden mijn werk als financieel adviseur in goede gezondheid oppakken! Met uitzondering van wat slaapgebrek dan...

Els van Setten is Online Financieel Adviseur bij Hypotheek Visie en vertelt in haar blogs over haar werk als financieel adviseur.