Blog: Een hypotheek zonder vaste baan?

Een vast contract, en laat staan een levenslange carrière bij het spoor of bij de post, is tegenwoordig eerder uitzondering dan regel. Ook zonder vast contract of als zelfstandige (ZZP’er) zijn er voldoende mogelijkheden om je droomhuis te kunnen kopen.

Het is echter wel van belang dat er bestendigheid van een inkomen moet worden aangetoond om voor jou een hypotheek af te kunnen sluiten. Zo blijven de maandelijkse hypotheeklasten, nu maar ook in de toekomst, voor jou betaalbaar. Maar een vast contract is niet de enige manier om een bestendig inkomen aan te tonen. Wanneer je een contract voor bepaalde tijd hebt, kan het zijn dat je werkgever een zogeheten intentieverklaring afgeeft. Hierin verklaart jouw werkgever dat er na je tijdelijke contract een vast contract volgt.

Met deze intentieverklaring kan je inkomen worden gezien als een inkomen uit vast dienstverband.

Krijg je geen intentieverklaring? Is er sprake van een flexibel dienstverband? Óf ben je (beginnend) ZZP’er? Wees niet getreurd, er zijn ook andere opties! Ga hierover in gesprek met je hypotheekadviseur, die kan je precies vertellen wat voor jou de mogelijkheden zijn.

Voordat je het weet woon jij in je droomhuis!

Frank van Eijk
Financieel Adviseur en Franchisenemer Hypotheek Visie Zwolle

Els van Setten - Online financieel Adviseur: Frank werkt al jaren als ervaren hypotheek adviseur bij Hypotheek Visie. We zijn Frank enorm dankbaar voor alles wat hij heeft bijgedragen aan Hypotheek Visie.