Hypotheek Visie nieuws

Lees de laatste marktontwikkelingen en onze Hypotheek Visie Blogs over diverse onderwerpen rondom een huis kopen en een hypotheek.

Blog: het rijk voor jou alleen!

Een eerste huis kopen met de Starterslening
Meerdere gemeenten in Nederland bieden de Starterslening aan voor starters op de woningmarkt. Je mag dus nog niet eerder een huis hebben gekocht om voor deze lening in aanmerking te komen. De starterslening is een aanvullende lening naast je hypotheek, waarbij je de eerste drie jaar geen maandlasten betaalt. Pas als je inkomen na drie jaar is gestegen, ga je lasten betalen. De hoogte van de lening is afhankelijk van je inkomen.

Financiële hulp van familie
Een eerste woning kopen kan best een opgave zijn. Kun je op basis van je eigen inkomen niet voldoende lenen om je eerste huis te financieren, dan is het mogelijk om hulp in te schakelen van een vader, moeder of grootmoeder. Dit kan met een belastingvrije schenking. Indien je een schenking gebruikt voor het aankopen of verbouwen van een woning, dan hoef je hierover geen belasting te betalen. Daarnaast kun

je er ook voor kiezen om een familiehypotheek af te sluiten. Dit houdt in dat niet de bank, maar een familielid de geldverstrekker is. Je sluit dan dus eigenlijk een lening af bij een familielid met je huis als onderpand.

Advies van een financieel adviseur
Er leiden dus meerdere wegen naar Rome. En dus ook meerdere wegen naar jouw droomhuis. Bovenstaande opties maken die weg makkelijker, maar let er wel goed op dat er altijd bepaalde voorwaarden aan een keuze hangen. Dus, een hypotheekadviseur is hierin geen overbodige luxe. Vooral bij het kopen van je eerste huis komt er veel op je af. Dan is het fijn als er een expert over je schouder meekijkt. Zodat jij aan het einde van de rit fijn in je nieuwe paleis woont! Maak een afspraak bij een financieel adviseur van Hypotheek Visie.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.