Blog: hoera! een kindje op komst

Inkomsten en uitgaven op een rij
Een baby kost geld. Denk aan babyspullen, luiers, kleding en alles wat erbij komt kijken. Maar ook aan kinderopvang en (later) onderwijs. Ik geef je de tip om je inkomsten en uitgaven op papier te zetten. Dus, hoeveel geld heb je nodig om je baby een warm welkom te geven? Wat ben je vervolgens maandelijks extra kwijt als de baby geboren is? Maar ook: gaat een van de twee minder werken? Andere dingen om rekening mee te houden: meerekenen van kinderbijslag en eventueel andere toeslagen én – als dat financieel haalbaar is – het openen van een spaarrekening voor je zoon of dochter voor later.  Overzicht is goed. 

Verbouwen of verhuizen
Binnenkort krijgen we de sleutel van onze nieuwbouwwoning. Dat komt goed uit nu ik zwanger ben aangezien we dadelijk

meer ruimte hebben en een tuin. Wel zo prettig met een kleintje erbij. Ga voor jezelf na of je woonsituatie ook met een kindje nog voldoet aan je wensen. Een hypotheekadviseur brengt graag voor je in kaart wat de mogelijkheden zijn.

Verzekeringen
Je denkt er niet meteen aan, maar in deze fase is het eveneens handig je verzekeringen te bekijken. Zo moet je je kindje binnen vier maanden aanmelden bij een zorgverzekeraar. Anders betaal je zelf de gemaakte zorgkosten. Maar denk ook aan een overlijdensrisicoverzekering, het verhogen van je inboedelverzekering en check of je gezinsdekking hebt op je polis.

Bonita Verberne is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.