Blog: meer kans op een woning dankzij het Hypotheekbelofterapport

Wat is de Hypotheekbelofte?
Het Hypotheekbelofterapport geeft je een snelle, betrouwbare indicatie van je hypotheekmogelijkheden. Je hoeft nog geen adviestraject in bij een adviseur, maar hebt wel meer zekerheid en inzicht dan met een simpele online rekentool. Ik omschrijf het als een financiële check voor het verkrijgen van een hypotheek. Je levert je gegevens aan en er wordt een check gedaan bij geldverstrekkers. Op basis van je ingevoerde gegevens ontvang je binnen twee werkdagen een rapport van een expert. Hierin staat o.a. wat een woning voor jou mag kosten. 

Een huis zoeken in de juiste prijsklasse
Veel geïnteresseerden gaan op huizenjacht, zonder dat ze een idee hebben van wat ze maximaal kunnen lenen. Doe je dit ook, dan bestaat de kans

dat je een bieding doet boven je budget. Dit rapport zorgt ervoor dat je weet in welke prijsklasse je moet zoeken en je veilig kunt bieden.

Zekerheid
Naast zekerheid voor jezelf biedt Hypotheekbelofte ook zekerheid aan verkopers en een verkopend makelaar. Je kunt met dit rapport namelijk aantonen dat je de lening en bijbehorende maandlasten van een bepaalde woning kunt dragen. Verkocht!

Wil je meer informatie? Kijk dan eens op de website www.dehypotheekbelofte.nl

Bonita Verberne is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.