Blog: spaar het milieu en je portemonnee

Er zijn veel manieren om je huis duurzaam te maken. Naast zonnepanelen kun je denken aan (extra) isolatie van de woning, triple glas in plaats van dubbel glas en een zuinige HR++ ketel. Behalve dat je een bijdrage levert aan een beter klimaat en het terugdringen van de uitstoot van CO2 zorgt het ook voor een mooie besparing op de maandlasten door een lagere energierekening. Win-win.

Steeds meer nieuwbouwhuizen worden standaard gebouwd met energiebesparende voorzieningen. Maar ook eigenaren van bestaande woningen kunnen hun huis verduurzamen. Om dit te stimuleren gaan banken de financiering hiervoor eenvoudiger maken zodat meer klanten dit kunnen toepassen.

Het is al mogelijk om extra geld te lenen voor verbeteringen. Dit wordt nu nog makkelijker gemaakt door te werken met een Energiebespaarbudget. De verduurzaming kan direct worden meegefinancierd zonder dat je vooraf vast moet leggen op welke manier. Je kunt dan later beslissen wat de beste manier is om jouw woning duurzaam te maken. Je financieel adviseur kan je hiervoor van allerlei handige tips voorzien.

Kortom: Ga op zoek naar hoe jij jouw steentje kan bijdragen aan een beter klimaat en aan je portemonnee. Dan vergroot je het woongenot nu én voor later.

Els van Setten is Online Financieel Adviseur bij Hypotheek Visie en vertelt in haar blogs over haar werk als financieel adviseur.