Hypotheek Visie nieuws

Lees de laatste marktontwikkelingen en onze Hypotheek Visie Blogs over diverse onderwerpen rondom een huis kopen en een hypotheek.

Blog: tips om de kans op een koopwoning te vergroten

Tip 1: klop op de deur van een hypotheekadviseur vóór de huizenjacht
In het straatje ‘ken je mogelijkheden’ past een bezoek aan een hypotheekadviseur. Niet tijdens de huizenjacht, maar het liefst ervoor. Weten wat je kunt uitgeven aan een woning voorkomt dat je te dure huizen bezoekt en zorgt er juist voor dat je snel kunt schakelen als die droomwoning voorbijkomt. Dat maakt de huizenjacht een stuk eenvoudiger. Plan een afspraak met een hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

Tip 2: schets je droomwoning en weet wat écht belangrijk is
Je als een kip zonder kop door de huizenmarkt bewegen, daar heeft nog nooit iemand baat bij gehad. Als je op huizenjacht gaat is het fijn te weten waar je naar zoekt, en om je daaraan vast te houden. Een huis kopen is tenslotte een grote financiële beslissing, dat moet goed voelen. Het droomplaatje is niet altijd haalbaar in een concurrerende markt, dus nemen we in deze tip ook het volgende mee: maak een lijstje van dingen die écht belangrijk zijn voor jouw woongenot en een lijstje van dingen die mooi meegenomen zijn. 

Tip 3: ga door met sparen
100% van de woningwaarde, dat kun je lenen voor een huis. In geval van duurzame maatregelen is het 106%. In veel gevallen

heb je dus per definitie een spaarcentje nodig om een woning te kunnen kopen. Duurt het vinden en bemachtigen van een koopwoning iets langer? Maak dan van de gelegenheid gebruik om meer te sparen. Een goedgevulde spaarpot is geen overbodige luxe.

Tip 4: neem een aankoopmakelaar in de arm
De sleutel naar pareltjes op de woningmarkt is een aankoopmakelaar. Hij of zij bevindt zich dagelijks daar waar jij wilt zijn: te midden van nieuw aangeboden koopwoningen. De huizenmarkt is bekend terrein voor een aankoopmakelaar en daar kun jij je voordeel mee doen. Bovendien is een aankoopmakelaar niet enkel voor het bemachtigen van een woning, maar ook om je bij te staan in het aankoopproces.

Tip 5: laat je niet ontmoedigen
Een iets langere adem is soms vereist, maar die droomwoning komt er écht. Blijf vooral mooie woningen bezichtigen en wegdromen bij huizen op Funda, en laat je niet ontmoedigen door lange rijen en afgewezen biedingen. De sleutel naar het bemachtigen van jouw droomwoning is toch echt: niet opgeven. 

Weten wat je kunt lenen voordat je op huizenjacht gaat? Of heb je jouw droomhuis gevonden en is het tijd voor het financiële deel? Hypotheek Visie heeft meerdere vestigingen door heel Nederland. Maak een afspraak bij het dichtstbijzijnde kantoor of online.