Blog: Voorjaarsschoonmaak

Wat meestal ook blijft liggen in huis is de administratie. Op diverse plekken in huis liggen er losse brieven, maar ze belanden niet in de mappen die daarvoor bestemd zijn. Zonde, want op die manier kan ook het inzicht in onze financiële situatie ontbreken. Een mooi moment om ook een grote voorjaarsschoonmaak te houden voor de administratie.

En dan bedoel ik niet alleen de losse blaadjes opruimen. Kijk ook eens naar de rente die je over je hypotheek betaalt. De hypotheek is meestal de hoogste maandlast dus wie weet wat hierop te besparen valt. Jouw financieel adviseur kan je precies vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Maar ook op verzekeringen valt vaak veel te besparen. Denk aan een overlijdensrisicoverzekering maar zeker ook de woonhuisverzekeringen.

Een offerte opvragen voor een nieuw verzekeringspakket kan altijd en kan al snel euro’s per maand schelen.

Hetzelfde geldt voor de energierekening. Het merendeel van de Nederlanders betaalt teveel voor de energie, maar maakt geen gebruik om te wisselen van aanbieders. Met een simpele vergelijking op internet kan je al zien of ook hierop te besparen valt. En er zijn ook veel tips te vinden om te besparen op de energierekening.

Stroop dus even de mouwen op en aan de slag. Dan zit je er straks in de zomer warmpjes bij en heb je wellicht geld over voor leuke uitstapjes of een vakantie.

Els van Setten is Online Financieel Adviseur bij Hypotheek Visie en vertelt in haar blogs over haar werk als financieel adviseur.