Hypotheek Visie nieuws

Lees de laatste marktontwikkelingen en onze Hypotheek Visie Blogs over diverse onderwerpen rondom een huis kopen en een hypotheek.

Boven de vraagprijs bieden gebeurt steeds minder in huidige woningmarkt

Steeds minder overbiedingen in huidige woningmarkt  
Online makelaar Makelaarsland haalt de cijfers uit eigen statistieken. Met 45,9% in augustus van dit jaar scheelt het niet veel met de 45,6% aan overbiedingen, maar is het toch echt zo: in meer dan de helft van de gevallen wordt onder de vraagprijs geboden. Eerder dit jaar werd nog in driekwart (74,8%) van de gevallen overboden. Deze wijziging lijkt met name te komen door veranderingen in de markt. Potentiele kopers zijn iets voorzichtiger geworden.

Boven de vraagprijs bieden in grote steden
Bij populaire huizen - in met name grote steden - is het meer gebruikelijk dat er wordt overboden. Logisch, want de populariteit van een huis maakt dat er meer concurrentie is en huizenkopers bereid zijn hun portemonnee te trekken. Volgens Directeur Hans van

der Ploeg van brancheorganisatie VBO is er wel meer rust rondom opknappertjes, zo meldt hij aan Telegraaf. 

Minder overbiedingen biedt kansen voor huizenkopers
Dat er minder boven de vraagprijs wordt geboden, kan gunstig zijn in jouw zoektocht naar een woning. Met name als je buiten de vier grootste steden zoekt. Het geeft eveneens een gunstig toekomstperspectief voor de woningmarkt weer. Een droomwoning bemachtigen? Het lijkt makkelijker te worden.

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Of wil je graag meer informatie ontvangen over de kansen en mogelijkheden in jouw financiële situatie? Maak een afspraak bij een online adviseur of een vestiging in de buurt.