Hypotheek Visie nieuws

Lees de laatste marktontwikkelingen en onze Hypotheek Visie Blogs over diverse onderwerpen rondom een huis kopen en een hypotheek.

Huis renoveren populairder dan ooit

Verklaring voor renovatiewoede
Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom we aan de slag gaan met onze woning. Tijdens de crisis zijn er Nederlanders die flink gespaard hebben. Of er is een potje vrijgekomen omdat men deze zomer niet op vakantie gaat. Naast het inzetten van spaargeld zijn er nog andere financieringsmogelijkheden voor het verbouwen van je koopwoning. En dat verbouwen is in deze tijd helemaal geen slecht idee. De krapte op de woningmarkt maakt het lastiger om een nieuwe woning te kopen, dus de huidige woning helemaal naar de zin maken is een uitstekende optie.

Een duurzame verbouwing
Als je dan toch met je verbouwplannen aan de slag gaat, overweeg dan ook duurzame

aanpassingen aan je woning. Zoals zonnepanelen. Het voordeel hiervan is dat je dit op termijn aan je energierekening gaat merken. Deze gaat namelijk omlaag. Energiebesparende maatregelen kun je meefinancieren in je hypotheek. Je mag bij het energiezuiniger maken van je huis meer lenen, 106% van de waarde van de woning.

Financieringsmogelijkheden
Ook geldverstrekkers merken dat verbouwen populair is. Het aantal hypotheken dat voor woonverbeteringen wordt afgesloten, steeg bijvoorbeeld bij ABN-AMRO met maar liefst 65%. Behoort het opknappen van jouw huis tot de opties? Zo ja, een hypotheekadviseur adviseert je over de financieringsmogelijkheden. Maak een afspraak.