Hypotheek Visie nieuws

Lees de laatste marktontwikkelingen en onze Hypotheek Visie Blogs over diverse onderwerpen rondom een huis kopen en een hypotheek.

Prijs energielabel gaat fors omhoog. Regel het nu!

Betaal je nu nog gemiddeld € 7,50 voor een aanvraag, vanaf januari 2021 is de gemiddelde prijs € 190. Dit is 25 keer zo hoog. Bij de verkoop van je woning of bij verhuur moet je verplicht een energielabel overhandigen. Doe je dit niet, dan kun je een boete krijgen van € 170. Met het energielabel laat je zien hoe energiezuinig jouw huis is.
Ook als je geen plannen hebt om op korte termijn een ander huis te kopen, kun je het aanvragen. Het energielabel is namelijk 10 jaar geldig.

Verschil aanvragen label

Nu vraag je zelf online het energielabel aan. Op energielabelvoorwoningen.nl log je in met je DigiD. Er staan al enkele gegevens vermeld. Die vul je verder aan. Het kan zijn dat je eventueel bewijs (foto of factuur) moet toevoegen om te laten zien dat je bijvoorbeeld zonnepanelen

of extra isolatie hebt. Je kiest een erkend deskundige die je bewijs gaat controleren. Na betaling en goedkeuring ontvang je het energielabel.
Vanaf 2021 moet er daadwerkelijk een deskundige op het gebied van energie langskomen. Die meet je huis in, beoordeelt je woning en geeft advies voor verduurzaming.

Je huis energiezuiniger maken

Het energielabel laat zien hoe energiezuinig of onzuinig jouw huis is. Misschien dat het label voor jou aanleiding is om energiebesparende maatregelen te nemen. Dit vraagt soms om een flinke investering. Maar uiteindelijk kun je besparen op je energiekosten en is het ook nog eens goed voor het milieu.
Wil je weten hoe je de energiebesparende maatregelen kunt financieren? Een adviseur van Hypotheek Visie geeft je graag inzicht in je mogelijkheden. Maak een afspraak.