Ruimere mogelijkheden met Nationale Hypotheek Garantie in 2017

Maximale hypotheek met NHG

Vanaf 1 januari 2017 wordt de kostengrens voor NHG bepaald aan de hand van de gemiddelde woningwaarde. Voor 2017 is de maximale koopsom vastgesteld op € 245.000. Dit betekent dat je voor het kopen van een woning maximaal € 247.450 (101% van de waarde van de woning) kunt financieren met NHG. Naast de koopsom is er dus ook ruimte om kosten mee te financieren binnen de hypotheek. Zijn de totale kosten hoger, dan heb je eigen geld nodig om de woning te kunnen kopen.

Wil je Energie Besparende Voorzieningen toepassen aan je woning (bijvoorbeeld HR-ketel, spouwmuurisolatie of zonnepanelen)? Dan kun je meer kosten, waaronder de kosten voor de Energie Besparende voorzieningen, meefinancieren. Tot zelfs 106% van de waarde van de woning. Dan is een hypotheekbedrag tot € 259.700,- mogelijk met NHG.

Voordelen hypotheek met NHG

Een hypotheek met NHG heeft een aantal voordelen. Zo hanteren geldverstrekkers een lagere hypotheekrente voor leningen met NHG. De rente kan wel 0,8% lager zijn. Een lagere rente betekent een lagere maandlast. Dat is natuurlijk

altijd prettig.

NHG biedt je ook extra bescherming. Wanneer je de hypotheekrente niet meer zelf kunt opbrengen, omdat je arbeidsongeschikt of werkloos raakt of door scheiding, dan kun je mogelijk een beroep doen op de woonlastenfaciliteit van NHG. Dit is een aanvullende lening waarmee je tijdelijk je woonlasten kunt blijven betalen. Moet je jouw woning toch gedwongen verkopen? En blijft er een restschuld over? Dan zorgt NHG ervoor dat de restschuld wordt betaald aan de geldvertrekker. Heb je er alles aangedaan om de restantschuld te beperken, dan kan de restschuld zelfs worden kwijtgescholden.

Meer weten over jouw mogelijkheden?

Wil je weten wat deze wijzigingen betekenen voor jouw persoonlijke situatie en financiële mogelijkheden? Onze hypotheekadviseurs kunnen exact uit rekenen wat het maximaal te lenen bedrag is. Maak een afspraak met een van een hypotheekadviseur bij jou in de buurt.