Hypotheek Visie nieuws

Lees de laatste marktontwikkelingen en onze Hypotheek Visie Blogs over diverse onderwerpen rondom een huis kopen en een hypotheek.

Toenemend aantal huizenkopers kiest voor woning in landelijke gemeente

Kopers verruilen stad voor het platteland
Het percentage huizenkopers dat de stad verruilde voor een meer groene omgeving in de periode 2018 tot 2020 bedraagt 11%. In vergelijking met een eerdere periode – tussen 2009 en 2011 – is dat een stijging van 3%. Uit onderzoek blijkt dat het meestal gaat om nieuwkomers uit grotere buurgemeenten. Wel is het belangrijk de percentages in perspectief te plaatsen. Dit houdt geen overdaad aan verhuizingen naar het platteland in, maar geeft wel aan dat huizenkopers steeds vaker bereid zijn verder te kijken dan de stad. 

1 op de 4 huizenkopers verhuist verder weg
Verschillende soorten woningen werden verkocht in de randgemeenten. Vrijstaande woningen werden het meest door oudere kopers bemachtigd, maar appartementen en tussenwoningen deden niet onder. Deze woningen werden door stedelingen

eveneens steeds vaker aangekocht in groene gebieden. Niet alle huizenkopers kozen voor een optrekje dicht bij de eigen woonplaats. 1 op de 4 verhuisde naar een woning op een afstand van meer dan 10 km van de huidige woning. 

Advies bij verhuizen en een hypotheek
Met de drukte op de woningmarkt is het niet gek dat meer mensen de afgelopen jaren uitweken naar landelijke regio’s. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de voordelen die wonen op het platteland heeft. Lees: rust en ruimte. Je maximale hypotheek berekenen voor een pareltje op het platteland? Of heb je al een droomwoning gevonden tussen al het groen? Maak een afspraak bij een hypotheekadviseur in de buurt of ga voor online hypotheekadvies.