Twintigers kopen later een huis

Twintigers verlaten later het ouderlijk huis
Sinds de invoering van het sociaal leenstelsel (2015) zijn minder studenten op kamers gaan wonen. Vooral deze groep gaat steeds later uit huis. Maar ook werkende jongeren blijven langer in het ouderlijk huis wonen. De helft van de 22-jarige woonde in 2008 op zichzelf. In 2018 was dit de helft van de 23-jarige jongeren.

Twintigers worden later huizenbezitter 
Alle mijlpalen schuiven op. Twintigers gaan later uit huis. Volgen langer onderwijs. En doen er gemiddeld 3 jaar langer over om een vaste werkrelatie

in de wacht te slepen. De daling van het aantal huizenbezitters in deze leeftijdscategorie lijkt hier een logisch gevolg van. De stijgende huizenprijzen en hypotheekregels zijn hier tevens van invloed op. 14% van de 22-jarige, die op zichzelf woonde, had in 2017 een koopwoning. In 2008 was dit nog 26%.

Als twintiger is het niet onmogelijk om een hypotheek af te sluiten. Ook met een flexibel arbeidscontract kan jouw droomwoning binnen handbereik zijn. Ben je benieuwd of er mogelijkheden zijn? Maak een afspraak met een financieel adviseur.