Hypotheek Visie nieuws

Lees de laatste marktontwikkelingen en onze Hypotheek Visie Blogs over diverse onderwerpen rondom een huis kopen en een hypotheek.

Verdriedubbeling huizenprijzen door toegenomen financieringsruimte

Ontwikkeling huizenprijzen
In de afgelopen 25 jaar dat de huizenprijzen stegen, stegen de inkomens en daalden de hypotheekrentes. Dit zorgde (en zorgt) ervoor dat huizenjagers meer hypotheek kunnen krijgen tegen nog steeds betaalbare maandlasten. En juist dát duwt de huizenprijzen omhoog.

Woningtekort
Extra woningen bouwen lijkt dus niet per se de oplossing voor het drukken van de prijzen. Om de vraag te beantwoorden van kopers is dit echter wel nodig. DNB verwacht dat dit dan zal gaan om even dure huizen. Ook het verhogen van leenruimte

biedt geen uitkomst volgens de bank. Op korte termijn is dit voor huishoudens prettig, want ze kunnen meer lenen en daardoor hebben ze een ruimere keus qua huizen, maar op lange termijn zal dit eveneens zorgen voor het opstuwen van de huizenprijzen. Wat dan wel oplossing biedt? Het sneller afbouwen van de hypotheekrenteaftrek in Nederland.

Meer informatie
Wil je weten wat jouw huidige financiële mogelijkheden zijn op de woningmarkt? Maak dan een afspraak met een financieel adviseur van Hypotheek Visie.