Hypotheek Visie nieuws

Lees de laatste marktontwikkelingen en onze Hypotheek Visie Blogs over diverse onderwerpen rondom een huis kopen en een hypotheek.

Wat als ik mijn hypotheek niet meer kan betalen?

Geen gedwongen verkopen tot 1 juli
Eerder kwamen hypotheekverstrekkers, de Nederlandse Vereniging van Banken, het Verbond van Verzekeraars, Vereniging Eigen Huis en Nationale Hypotheek Garantie samen met Minister van Veldhoven overeen om gedwongen verkopen van woningen tot 1 juli stop te zetten. Dit houdt in dat huizenbezitters die geldproblemen ondervinden zich in deze periode geen zorgen hoeven te maken om het kwijtraken van hun woning. Als de huizenbezitter en de hypotheekverstrekker samen besluiten dat dit de beste oplossing is, kan er echter wel voor gekozen worden de verkoop door te zetten.

Wat nu?
Of bovenstaande maatregel wordt verlengd is op dit moment nog niet duidelijk. Dus voor huizenbezitters die in ernstige financiële problemen verkeren, is het belangrijk om contact op te nemen met hun hypotheekadviseur en/of hypotheekverstrekker.

Er zijn geldverstrekkers die regelingen hebben getroffen om mensen met betalingsproblemen in deze periode te helpen door bijvoorbeeld uitstel te accepteren.

Kijken naar besparingsmogelijkheden
Maar ook voor mensen die niet in zwaar weer verkeren, is het aan te raden om te kijken naar besparingsmogelijkheden. Zodat ook als het even minder gaat, je niet meteen in de problemen komt. Wellicht kun je besparen op je maandlasten of ontdek je andere manieren om te besparen als je je uitgaven op een rij zet. Een tientje per maand besparen kan al een besparing van honderden euro's opleveren gedurende de jaren. Best de moeite waard. En wist je dat je je ook kunt verzekeren tegen inkomensdaling door bijvoorbeeld werkloosheid? Maak een afspraak bij een adviseur. Hij of zij vertelt je er alles over.