Veelgestelde vragen over het adviestraject

Wat is de geldigheidsduur van een hypotheekofferte?

Als je van een geldverstrekker een hypotheekofferte ontvangt, heb je meestal 2 weken de tijd om deze te tekenen....

Wat is de geldigheidsduur van een hypotheekofferte?

Als je van een geldverstrekker een hypotheekofferte ontvangt, heb je meestal 2 weken de tijd om deze te tekenen. Is de offerte eenmaal getekend, dan heb je nog te maken met de geldigheidsduur van de hypotheekofferte. Het duurt namelijk nog even voordat je naar de notaris gaat en de woning en je hypotheekakte passeert. De geldigheidsduur in de offerte geeft aan hoe lang de aangeboden rente geld.

Mijn hypotheek loopt bij een andere partij. Kan ik bij jullie oversluiten?

Ja, het oversluiten van je hypotheek hoef je niet via dezelfde partij te doen. Je sluit namelijk een volledig ni...

Mijn hypotheek loopt bij een andere partij. Kan ik bij jullie oversluiten?

Ja, het oversluiten van je hypotheek hoef je niet via dezelfde partij te doen. Je sluit namelijk een volledig nieuwe hypotheek af. Laat je wel goed adviseren. Bij oversluiten komen diverse kosten (taxatie-, notaris-, afsluitkosten en eventueel boeterente) om de hoek kijken, die het misschien minder interessant maken. Vraag de financieel adviseur van Hypotheek Visie om een advies.

Maak een afspraak

Waarom heb ik een onafhankelijke adviseur nodig? Ik kan toch naar mijn bank gaan voor een hypotheek?

Het advies van een Hypotheek Visie-adviseur is onafhankelijk en objectief. Dit houdt in dat je kunt kiezen uit v...

Waarom heb ik een onafhankelijke adviseur nodig? Ik kan toch naar mijn bank gaan voor een hypotheek?

Het advies van een Hypotheek Visie-adviseur is onafhankelijk en objectief. Dit houdt in dat je kunt kiezen uit vrijwel alle producten die er op de markt te vinden zijn, ongeacht van welke bank of verzekeraar dit product afkomstig is. Daarnaast kunnen wij verschillende aanbieders combineren wat voor jou voordeliger kan zijn. Dat maakt het vinden van een hypotheek die perfect aansluit op je persoonlijke situatie wel zo makkelijk. 

Veelgestelde vragen over een hypotheek

Ik ben zelfstandig ondernemer. Kan ik een hypotheek afsluiten?

Ja hoor. Er zijn verschillende mogelijkheden. Lees meer over ZZP'er of zelfstandig ondernemer en een hypotheek.

Ik ben zelfstandig ondernemer. Kan ik een hypotheek afsluiten?

Ja hoor. Er zijn verschillende mogelijkheden. Lees meer over ZZP'er of zelfstandig ondernemer en een hypotheek.

Is de hypotheekrente altijd aftrekbaar?

De hypotheekrente is alleen aftrekbaar als het geleende geld ook bestemd is voor aankoop, verbouwing of verbetering v...

Is de hypotheekrente altijd aftrekbaar?

De hypotheekrente is alleen aftrekbaar als het geleende geld ook bestemd is voor aankoop, verbouwing of verbetering van je eigen woning. Heb je bij de verkoop van je huis een overwaarde en gebruik je deze niet voor de aankoop van een nieuwe woning dan is de rente niet aftrekbaar. Gebruik je de lening of een deel daarvan voor iets anders, bijvoorbeeld voor het kopen van een auto of het aflossen van een persoonlijke lening, dan is de rente (over dat deel van de lening) niet aftrekbaar. Lees meer over de hypotheekrenteaftrek

Moet ik een vast arbeidscontract hebben om een hypotheek te kunnen krijgen?

Nee hoor. Ook met een tijdelijk contract, als flexwerker of als zelfstandig ondernemer is het mogelijk een ...

Moet ik een vast arbeidscontract hebben om een hypotheek te kunnen krijgen?

Nee hoor. Ook met een tijdelijk contract, als flexwerker of als zelfstandig ondernemer is het mogelijk een hypotheek af te sluiten. Belangrijk is dat je kunt aantonen dat je de laatste jaren een constant inkomen hebt gehad. Met een tijdelijk contract kun je je werkgever eventueel ook een intentieverklaring laten ondertekenen waarin hij aangeeft het tijdelijke dienstverband te zijner tijd om te zetten in een vast dienstverband. Een hypotheek afsluiten is dan geen probleem.

Hoe lang duurt het traject voor het aanvragen van een hypotheek?

Hoe lang het traject van aanvragen van de hypotheekofferte tot het passeren van de hypotheek bij de notaris duurt, is...

Hoe lang duurt het traject voor het aanvragen van een hypotheek?

Hoe lang het traject van aanvragen van de hypotheekofferte tot het passeren van de hypotheek bij de notaris duurt, is geheel afhankelijk van jouw wensen, mogelijkheden en van andere partijen zoals een hypotheekverstrekker of verzekeraar. Bij Hypotheek Visie is het niet mogelijk om een offerte via internet aan te vragen. Wel bieden we online webcam advies, zodat je het traject ook vanaf de keukentafel kunt doorlopen.

Wanneer kan ik mijn hypotheek oversluiten?

In principe kun je je hypotheek op elk moment oversluiten. Maar er zijn wel een paar 'ideale' momenten te noemen. Bij...

Wanneer kan ik mijn hypotheek oversluiten?

In principe kun je je hypotheek op elk moment oversluiten. Maar er zijn wel een paar 'ideale' momenten te noemen. Bijvoorbeeld als je gaat verbouwen, verhuizen of aan het einde van een rentevaste periode. Het oversluiten van je hypotheek is vooral veel wikken en wegen en rekensommetjes maken. Laat je niet van de wijs brengen door de addertjes onder het gras maar win een goed advies in. Samen met de adviseur van Hypotheek Visie kun je bekijken of het verstandig is je hypotheek over te sluiten.

Maak een afspraak

Wat is de hypotheekrente bij Hypotheek Visie?

Hypotheek Visie is onafhankelijk en werkt samen met bijna alle aanbieders (banken en verzekeraars). Hierdoor kunnen w...

Wat is de hypotheekrente bij Hypotheek Visie?

Hypotheek Visie is onafhankelijk en werkt samen met bijna alle aanbieders (banken en verzekeraars). Hierdoor kunnen wij jou altijd de gunstigste rente en voorwaarden aanbieden die passen bij je persoonlijke situatie. Op onze website vind je een actueel overzicht van de huidige hypotheekrentes.

Klachten

Ik heb een klacht. Hoe ziet de klachtenprocedure er uit?

Wanneer je ontevreden bent over bepaalde zaken tijdens het adviestraject en heb je een serieuze klacht, dan kun je di...

Ik heb een klacht. Hoe ziet de klachtenprocedure er uit?

Wanneer je ontevreden bent over bepaalde zaken tijdens het adviestraject en heb je een serieuze klacht, dan kun je dit melden bij een medewerker van de betreffende vestiging. Deze zal je vragen de klacht op schrift te stellen. Na ontvangst van jouw klacht ontvangt je een ontvangstbevestiging waarin je wordt geïnformeerd over de termijn waarbinnen wij verwachten je klacht op te kunnen lossen. Uitgangspunt is dat de klacht zo snel mogelijk wordt beantwoord. We streven ernaar dat de klacht binnen één maand naar tevredenheid is afgewikkeld.

Indien je niet tevreden bent over de afwikkeling kun je de centrale organisatie hiervan in kennis stellen. Hiervoor kun je je schriftelijk wenden tot: Hypotheek Visie Centrale B.V., t.a.v. de afdeling Legal & Compliance, Postbus 429, 5680 AK in Best of per e-mail: klachtenprocedure@hypotheekvisie.nl.

Ook hier registreert men de klacht en wordt contact opgenomen met de vestiging waar je bent geadviseerd om de standpunten van beide partijen helder te krijgen. Indien nodig zal contact met je worden gezocht voor aanvullende informatie. De afdeling Legal & Compliance van Hypotheek Visie Centrale B.V. fungeert altijd als contactpersoon voor degene die de klacht heeft ingediend en tracht op basis van hoor en wederhoor te bemiddelen in de afwikkeling van de klacht. De klacht zal schriftelijk worden afgehandeld.

Mocht je niet tevreden zijn over deze bemiddelingspoging dan heb je de mogelijkheid jouw klacht binnen drie maanden voor te leggen aan het onafhankelijke Klachteninstituut Financiële dienstverlening (KiFid). Voor het indienen van jouw klacht en/of uitleg over de klachtenregeling kun je terecht op de website www.kifid.nl.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Neem contact op met een vestiging

Advies over jouw persoonlijke situatie?

Het hypotheekadvies van Hypotheek Visie gaat verder dan alleen kijken naar welke hypotheek de laagste rente biedt. De adviseurs vergelijken premies, rentes en voorwaarden, lezen de kleine lettertjes en wegen de voor- en nadelen tegen elkaar af. En ze onderzoeken welke hypotheek het beste bij je persoonlijke wensen en mogelijkheden past, tegen zo laag mogelijke maandlasten. Je krijgt een hypotheek advies op maat.