Hypotheekofferte aanvragen

Wanneer je samen met de hypotheekadviseur een keuze hebt gemaakt voor een passende oplossing vraagt hij de hypotheekofferte aan. Je kunt bij Hypotheek Visie geen online hypotheekofferte aanvragen. Hypotheek Visie vindt het namelijk belangrijk om je wensen en behoefte te inventariseren en te analyseren. Alleen dan kunnen wij je een goed hypotheekadvies geven.

Wat is een hypotheekofferte?

Een hypotheekofferte is een voorstel van de hypotheekverstrekker. Hierin staat het volgende vermeld:

  • Het bedrag van de lening 
  • Het rentepercentage
  • De aflosvorm
  • De looptijd
  • De maandelijks te betalen bedragen
  • De voorwaarden

Voordat je de offerte ontvangt, toetst de hypotheekverstrekker je aanvraag aan een aantal regels.

 

Hypotheekofferte aanvragen

 

Geldigheidsduur hypotheekofferte

Je hebt twee weken de tijd om de hypotheekofferte te accepteren. Na ondertekening, wordt de offerte teruggestuurd naar de hypotheekverstrekker. Als de hypotheekofferte door de aanbieder is geaccepteerd, blijft hij een aantal maanden (vaak twee of drie) geldig. Tijdens deze geldigheidstermijn is de hypotheekrente gegarandeerd. Wanneer de overdracht van je gekochte huis pas later plaatsvindt, bijvoorbeeld pas na een half jaar, dan kun je niet bij iedere hypotheekverstrekker een offerte opvragen die tot de overdracht geldig is.

Niet elke hypotheekverstrekker is bereid de gegarandeerde rente zo lang vast te leggen. Soms is het wel mogelijk om de offerte te verlengen. De hypotheekverstrekker zal dan wel kosten in de vorm van bereidstellingsprovisie in rekening brengen.

Afspraak maken

Heb je een hypotheekofferte ontvangen en ben je benieuwd of deze offerte past bij jouw wensen en mogelijkheden? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur van Hypotheek Visie. Hij gaat het graag voor je na.

Maak een afspraak