Eerste huis kopen

Eerste huis kopen

Je wilt je eerste huis kopen. Een plekje voor je zelf. Een leuk maar toch ook spannend moment. Er komt veel bij kijken en waarschijnlijk heb je veel vragen. Hoeveel kan ik lenen? Welke hypotheek past bij mij? Waar moet ik allemaal op letten? Is het nu wel het juiste moment om een huis te kopen? In het grote doolhof wijst Hypotheek Visie je graag de weg.

Hoeveel kan ik lenen?

Voordat je op zoek gaat naar je droomwoning is het verstandig om te weten hoeveel je kunt lenen. Onze rekentool berekent snel en eenvoudig je maximale hypotheek. De uitkomst geeft je alvast een eerste indicatie. Een adviseur kan vervolgens voor je uitrekenen hoeveel je precies kunt lenen.

Maximale hypotheek berekenen

De Hypotheekbelofte

Met het Hypotheekbelofterapport heb je zekerheid over hoeveel je kunt lenen en bieden. Zo ga je op zoek naar een huis dat je ook echt kunt betalen en je hebt een sterke onderhandelingspositie in de huidige huizenmarkt. 

  • Snel een overzichtelijk rapport met jouw hypotheekmogelijkheden
  • Meer zekerheid van financiering met hulp van een expert
  • Een check bij meerdere geldverstrekkers
  • Sterke onderhandelingspositie tijdens de huizenjacht

De Hypotheekbelofte >

De Hypotheek Belofte

Extra mogelijkheden eerste huis kopen

Kun je niet genoeg lenen voor het kopen van een leuke woning? Dan zijn er extra mogelijkheden waardoor je droomhuis misschien wel haalbaar is. Hypotheek Visie vertelt je er meer over.

Belastingvrije schenking eigen woning

Wanneer je een schenking ontvangt en je gebruikt deze voor je de eigen woning dan hoef je daar onder voorwaarden geen belasting over te betalen. Lees alles over belastingvrije schenking >

Familiehypotheek

Wil de bank niet het hele hypotheekbedrag verstrekken? Dan kan een familiehypotheek de oplossing zijn. Bij een dergelijke lening is niet de bank maar een familielid de geldvertrekker. Lees alles over de familiehypotheek >

Starterslening

Soms kan het lastig zijn om als starter een huis te kopen. De Starterslening kan je helpen. Dit is een aanvullende lening naast je hypotheek. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Lees alles over de Starterslening >

Maximale hypotheek. Is dat verstandig?

Een maximale hypotheek, is dat verstandig? Breng voor jezelf in beeld hoeveel je maandelijks maximaal wilt betalen voor je huis. Lees meer over je maximale hypotheek >

Waarom Hypotheek Visie

We kijken met je mee naar jouw persoonlijke financiële toekomst zodat alles goed geregeld wordt.

  • Totaal financieel advies
  • Onafhankelijke advies
  • Wij kijken ook naar de kleine lettertjes
Maak een afspraak

Het regelen van de hypotheek

Het koopcontract voor je eerste huis is inmiddels getekend. Dan moet je je een hypotheek gaan regelen. Hier komt veel bij kijken. Je hebt veel om over na te denken. Een goede hypotheekadviseur helpt je op weg. Wij zetten alvast een paar belangrijke keuzes op een rij.

Stappenplan huis kopen

Het kopen van een huis doe je stap voor stap. Ga niet overhaast te werk. Neem de tijd om alles op een rij te krijgen en te begrijpen. Een adviseur van Hypotheek Visie helpt je daar graag bij. Hij neemt je mee op weg naar een passende hypotheek. Hij inventariseert je wensen en mogelijkheden. Zo heb je straks een persoonlijk advies op maat.

Lees meer over het stappenplan >

Welke hypotheek?

Koop je voor het eerst een huis? Dan kun je kiezen uit twee hypotheekvormen of een combinatie hiervan als je wilt profiteren van hypotheekrenteaftrek:

De hypotheekadviseur gaat samen met jou na welke hypotheekvorm het beste bij je past. Een combinatie van beide is ook mogelijk. Verder vergelijkt hij rentes bij diverse hypotheekaanbieders, leest hij de kleine letters en checkt hij de voorwaarden van verschillende aanbieders. Zo zoekt hij de best passende hypotheek bij jouw wensen en mogelijkheden. Ook gaat hij na of je in aanmerking komt voor een hypotheek met NHG.

Hypotheekrentes vergelijken

Verder vergelijkt de adviseur de hypotheekrentes bij diverse hypotheekaanbieders, leest hij de kleine letters en checkt hij de voorwaarden van verschillende aanbieders. Zo zoekt hij de best passende hypotheek bij jouw wensen en mogelijkheden. 

Hoe lang zet je de hypotheekrente vast?

Wanneer je een hypotheek kiest, moet je ook aangeven hoelang je de hypotheekrente wil vastzetten. We spreken ook wel over de rentevaste periode van je hypotheek. Zet je de rente lang vast, dan is de rente hoger. Je bent dan wel verzekerd van vaste maandlasten voor een lange tijd. Hoe korter de rentevaste periode, hoe lager de rente.

Verwacht je dat je salaris de komende jaren flink stijgt? Als dat zo is, dan is een stijging van de maandlasten misschien niet zo erg.

Is er een kinderwens? En gaat een van jullie dan minder werken? Een stijging van de maanlasten is dan niet zo prettig. Met spaargeld kun je misschien een stijging van de maandlast opvangen. 

Vraag je adviseur om verschillende optie voor je te berekenen. Als je duidelijk ziet welke maandlasten horen bij welke rentevaste periode dan is het wellicht wat makkelijker om een keuze te maken. 

Risico

Een huis kopen is vooral heel leuk. Het is echter wel verstandig om bij de minder leuke dingen stil te staan. De hypotheekadviseur zal met je stilstaan bij de risico’s die je loopt. Zo kunnen er zich een aantal gebeurtenissen in je leven voordoen die van invloed zijn op je financiële situatie.

Door hier vooraf bij stil te staan, kun je problemen voorkomen. Er zijn voldoende mogelijkheden om de financiële gevolgen te beperken. Een adviseur ligt ze graag toe. 

Maak een afspraak >

Wat nog meer handig is om te weten!

Huis kopen en een studieschuld

Ook al heb je een studieschuld, dan toch zijn er genoeg mogelijkheden om een hypotheek te kunnen krijgen. Lees meer over een huis kopen met een studieschuld >

Geen vast contract en een huis kopen

Heb je een leuke baan, maar wel met een tijdelijk contract? Of werk je op uitzendbasis? Denk niet te snel dat het kopen van een huis voor jou geen optie is. In veel gevallen kun je gewoon een hypotheek afsluiten. Er moet wel extra goed gekeken worden welk bedrag je nu en in de toekomst verantwoord kunt lenen. Lees meer over geen vast contract en een hypotheek >

Huis kopen: hypotheek en eigen geld

Je wilt een hypotheek afsluiten omdat je een huis wilt kopen. Het bedrag dat je kunt lenen is vaak niet voldoende. Je mag namelijk maar 100% van de waarde van de woning lenen. Dat is niet genoeg om de koopsom plus de bijkomende kosten te betalen. Daarom kun je meestal alleen een huis kopen als je ook eigen geld inbrengt. Lees meer over huis kopen en eigen geld >

Wat je moet weten als je een huis koopt

Bij het kopen van een huis zijn er een aantal zaken heel belangrijk dat je die je goed afvraagt voor je het huis koopt. Lees meer over wat je moet weten als je een huis koopt> 

Een appartement kopen

Wil je een appartement kopen dan moet je op een aantal punten letten. Lees meer over het kopen van een appartement >

Starter - eerste huis kopen 

Wat kost het kopen van een huis?

Als je een huis koopt, betaal je niet alleen de koopprijs. Je moet ook rekening houden met andere kosten.

Lees meer over wat kost het kopen van een huis?

 

Maak een afspraak

Persoonlijk advies?

Maak vrijblijvend een afspraak met Hypotheek Visie bij jou in de buurt.