Maximale hypotheek berekenen

Een huis kopen? Je kunt nu eenvoudig je maximale hypotheek berekenen met onze rekentool. De berekening geeft je een indicatie van hoeveel je kunt lenen. Zo weet je ongeveer wat je huis mag kosten.

Bereken bruto jaarinkomen x

Jouw inkomen

Nee

Verplichtingen

Jouw maximale hypotheek

 1. Maximale hypotheek

  € 137.591,-

 2. Maximale koopsom

  € 137.591,-

 3. Benodigde eigen geld

  € 6.880,-

 4. Bruto maandlasten

  € 487,-

Uitgangspunten bij de berekening

De Hypotheekbelofte

 • Duidelijk rapport met je hypotheekmogelijkheden
 • Eenvoudig online aan te vragen
 • Opgesteld door een financieel expert
Meer informatie over het Hypotheekbelofterapport

Zekerheid over hoeveel je kunt lenen en bieden.

Vanaf
0

Zekerheid over hoeveel je kunt lenen en bieden.

Vraag nu aan

Waarom Hypotheek Visie?

 • Persoonlijk hypotheekadvies
 • Een hypotheek die past bij jouw wensen en mogelijkheden tegen zo laag mogelijke maandlasten
 • 100% onafhankelijk, we vergelijken meer dan 40 aanbieders
 • Deskundige en gediplomeerde adviseurs
 • Altijd dichtbij: een vestiging bij jou in de buurt of via online webcam advies

Maak een afspraak >

Beoordeling hypotheekadviseurs Hypotheek Visie

Score op basis van meer dan 5000 goedgekeurde beoordelingen.

Volledig onafhankelijk hypotheekadvies

De hypotheekrente speelt een belangrijke rol bij het berekenen van je maximale hypotheek. De hypotheekadviseurs van Hypotheek Visie vergelijken de hypotheekrentes en voorwaarden van bijna alle banken en andere geldverstrekkers om voor jou de beste hypotheek te regelen.

Hypotheek Visie biedt onafhankelijk hypotheekadvies

Vergelijk alle hypotheekrentes >

Mogelijkheden extra hypotheek

De maximale hypotheek berekening is een indicatie. Blijkt uit de berekening dat het hypotheekbedrag niet hoog genoeg is om een woning naar wens te kunnen kopen? Misschien dat de volgende mogelijkheden kunnen helpen om je droomwoning te kopen:

Wil je je eerste huis kopen dan kan een adviseur voor je nagaan of je in aanmerking komt voor een starterslening.

Stappenplan hypotheekadvies Hypotheek Visie

 • Informeren en inventariseren: Maak een eerste oriënterende afspraak met een adviseur om je huidige persoonlijke en financiële situatie in kaart te brengen. 
 • Analyseren en adviseren: Lever de benodigde documenten aan. Rentes, voorwaarden en doorlooptijden van vele geldverstrekkers worden door de adviseur vergeleken om het beste product voor jouw situatie te vinden. 
 • Productkeuze en aanvraag: Samen met je adviseur kies je welke hypotheek het beste bij jou past. De adviseur zet vervolgens de aanvraagprocedure in gang en helpt bij het afsluiten.
 • Sleuteloverdracht: Je adviseur brengt je op de hoogte wanneer alles rond is. Je kunt een afspraak maken bij de notaris voor de sleuteloverdracht. Gefeliciteerd met je nieuwe huis!

Ons hypotheekadvies >

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Je wilt graag een huis kopen. Dan is het belangrijk dat je weet hoeveel je kunt lenen. Laat daarom voordat je op zoek gaat je maximale hypotheek berekenen.  Hoeveel je maximaal kunt lenen is afhankelijk van een aantal factoren.

Je maximale hypotheek wordt bepaald op basis van :

 • Je inkomen

  Als je een vast dienstverband hebt, dan gaan we uit van je huidige brutoloon. Ben je zelfstandig ondernemer of heb je geen vast dienstverband? Dan wordt er meestal gekeken naar het gemiddelde inkomen van de afgelopen 3 jaar.
 • Woonquote

  De woonquote is een percentage van je inkomen dat aangeeft welk deel van je inkomen je mag gebruiken voor de betaling van je hypotheek. De woonquotes worden in overleg met het Nibud vastgesteld.
 • Toetsrente

  De toetsrente is het rentepercentage dat je betaalt voor je hypotheek. Kies je voor een hypotheek met een rentevaste periode die korter is dan 10 jaar dan moet er met een voorgeschreven minimum rentepercentage worden gerekend.
 • Koopprijs van de woning

  Bij het kopen van een woning en het afsluiten van een hypotheek krijg je te maken met extra kosten zoals notariskosten, taxatiekosten en advieskosten. Deze kosten mag je meefinancieren in je hypotheek. Je maximale hypotheek mag niet zijn dan 100% van de marktwaarde van je woning.

Gedragscode Hypothecaire Financieringen

Bij het berekenen van de maximale hypotheek zijn de geldverstrekkers verplicht om de Gedragscode toe te passen. Deze gedragscode voorkomt dat je een te hoge schuld aangaat in verhouding tot je inkomen en de woning. Hypotheek Visie houdt bij haar hypotheekadvies uiteraard rekening met deze Gedragscode.

Meer weten over jouw financiële mogelijkheden?
Maak een afspraak >