Wat kost ons hypotheekadvies?

Natuurlijk wil je weten wat een hypotheekadvies kost. Het is belangrijk om daar transparant en duidelijk over te zijn. We leggen je daarom graag uit wat je van onze dienstverlening mag verwachten.

Indicatie van de kosten in eerste gesprek

De kosten van het advies zijn afhankelijk van je persoonlijke adviesvraag. Om je een goed hypotheekadvies te kunnen geven is het belangrijk dat we eerst je persoonlijke adviesvraag goed kennen. Zodat we precies weten hoe we je kunnen helpen. Aan het eind van dit gesprek hoor je van de adviseur wat de kosten voor jouw advies zijn. Je bepaalt daarna zelf of je gebruik wilt maken van onze diensten. 

Advies- en afsluitkosten in één

Onze dienstverlening bestaat uit advies en het zoeken naar financiële oplossingen. Na het uitwerken van een persoonlijk advies en het aandragen van oplossingen, gaan we op zoek naar een passend product. Wij zoeken als onafhankelijk adviseur voor jou bij meer dan 40 banken en verzekeraars de juiste financiële producten. Wanneer je hebt gekozen voor een product, zet Hypotheek Visie de aanvraagprocedure in gang. De adviseur helpt je bij het afsluiten en neemt zoveel mogelijk werk uit handen.

De advies- en afsluitkosten zijn mee te financieren in de hypotheek tot 100% van de woningwaarde. Ook zijn de kosten voor het afsluiten van een hypotheek aftrekbaar van de inkomstenbelasting.
Je kunt dus een deel van het bedrag terugkrijgen van de Belastingdienst.

Indicatie kosten hypotheekadvies

De exacte kosten voor ons advies zijn afhankelijk van je wensen en mogelijkheden. Gemiddeld betaalden de klanten van Hypotheek Visie voor ons hypotheekadvies € 2.895 over 2017.
(Deze prijs wordt jaarlijks officieel gemeld aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en wordt opgenomen in het wettelijk voorgeschreven dienstverleningsdocument).

Meer informatie vind je in ons dienstverleningsdocument

 

 

Bank versus Hypotheek Visie

De adviseurs van Hypotheek Visie zijn onafhankelijk. Ze vergelijken voor jou alle verschillende producten met elkaar. Op rente maar ook op voorwaarden. En ze lezen de kleine lettertjes. Dit kost extra tijd en is een onderdeel van onze advieskosten. Zo weet je zeker dat je het product krijgt dat het beste past bij jouw wensen en mogelijkheden. Uiteindelijk kan dit je juist veel geld besparen.

Een lagere of hogere adviesprijs maakt uiteindelijk niet heel veel uit op je totale woonlast. Sterker, een goed advies met een hogere adviesprijs kan zelfs voor een lagere woonlast per maand zorgen. De kosten voor het hypotheekadvies zijn éénmalig. De advieskosten ten opzichte van de maandelijkse kosten voor een hypotheek van 30 jaar zijn te overzien.
We leggen het aan je uit aan de hand van een voorbeeld.

Bruto maandlasten éénmalige advieskosten Bruto per maand
Gemiddelde willekeurige advieskosten bank à € 1.895 € 7
Gemiddelde advieskosten hypotheekadvies Hypotheek Visie à € 2.895     € 11

Berekend over de looptijd van 30 jaar bij een annuïtenhypotheek

Vergelijken we de kosten van het advies van Hypotheek Visie als onafhankelijk adviseur met de kosten van een adviseur bij een willekeurige bank, dan levert het onafhankelijk advies mogelijk jou al een voordeel op.

Rekenvoorbeeld bruto maandlasten

  Willekeurige bank
(laagste rente mogelijk 1,85%)
Hypoteek Visie
(laagste rente mogelijke 1,55%)
Bruto maandlast advieskosten  € 7  € 11
Bruto maandlast hypotheekrente € 905 € 869
Laagste bruto maandlast incl. advieskosten € 912 € 880

Rentestanden per 1 maart 2018 o.b.v. 10 jaar met NHG, annuïteit o.b.v. een hypotheekbedrag van € 250.000

De hypotheekadviseurs van Hypotheek Visie vergelijken ook alle andere producten zoals overlijdensrisicoverzekeringen. Ook voor deze verzekeringen betaal je de laagste premie. Hierdoor kan de besparing nog groter zijn.

Lees meer over het verschil tussen adviseur van een bank en een onafhankelijk hypotheekadviseur.

Maak een afspraak

Uitbreiding advies

Het advies kan uitgebreid worden met advies over het afdekken van risico's van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of overlijden. Er kunnen ook situaties zijn waardoor extra werkzaamheden nodig zijn. Bijvoorbeeld wanneer je zelfstandig ondernemer bent, je gaat scheiden of begeleiding wil bij een Starterslening. In deze gevallen is het tarief hoger als gevolg van de extra werkzaamheden die wij voor je hebben verricht. Lees meer over deze kosten in ons dienstverleningsdocument Risico’s afdekken > 

Tevens kunnen we je adviseren op het gebied van vermogensopbouw. Lees meer over deze kosten in ons dienstverleningsdocument Vermogensopbouw >

Nazorg

Ook na het afsluiten van je hypotheek staan we voor je klaar. Hier voor hebben we het ServicePlan+ ontwikkeld. Met deze doorlopende service zorgen wij ervoor dat je hypotheek bij je persoonlijke situatie blijft passen.

Kwalitatief hypotheekadvies gericht op jouw persoonlijke verhaal

Dat is waar Hypotheek Visie voor staat. En daar hebben we inmiddels veel ervaring in. Gedurende 25 jaar hebben onze adviseurs duizenden klanten geholpen in de zoektocht naar de beste hypotheek voor hun persoonlijke situatie.

  • 100% onafhankelijk, we vergelijken vrijwel alle banken en geldverstrekkers
  • Altijd dichtbij: een vestiging bij jou in de buurt of via online webcam advies
  • Deskundige en gediplomeerde adviseurs die je helpen met al je vragen
  • Kwaliteitscontroles op de adviezen die de adviseurs geven

Wat vinden klanten van ons?

We zijn trots op de vele mooie adviezen die we onze klanten hebben mogen geven. En daarvoor worden we beoordeeld met gemiddeld een 9,3! Onze klanten geven aan dat ze het vooral waarderen dat Hypotheek Visie verder kijkt dan alleen het afsluiten van de hypotheek en je ontzorgt in het gehele traject.


Persoonlijk advies?

Maak vrijblijvend een afspraak met Hypotheek Visie bij jou in de buurt.