Andere hypotheekvormen

Er zijn verschillende hypotheekvormen. Wil je een nieuwe hypotheek afsluiten dan kun je alleen een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek afsluiten. Je kunt over deze hypotheken de rente aftrekken. Er zijn echter nog meer hypotheekvormen. Deze hypotheken kun je niet meer nieuw afsluiten. Had je voor januari 2013 al een van deze hypotheekvormen? Dan blijft je over deze hypotheek wel rentaftrek behouden. Wil je verhuizen of je hypotheek oversluiten en had je op 31 december 2012 een van onderstaande hypotheekvormen? Dan mag je deze ook na die datum afsluiten en de rente aftrekken van de belasting.

Aflossingsvrije hypotheek

Een aflossingsvrije hypotheek is een lening waarbij je tijdens de looptijd van de hypotheek niet aflost. Je betaalt alleen rente. Hierdoor is de maandlast van deze hypotheek laag. 

Lees meer over een aflossingsvrije hypotheek >

Spaarhypotheek

Bij een spaarhypotheek betaal je elke maand rente over de lening. Daarnaast spaar je voor de aflossing van je hypotheek door een spaarverzekering af te sluiten. Een spaarhypotheek bestaat dus uit twee onderdelen: de lening waar je rente over betaalt en de premie voor de spaarverzekering.

Lees meer over een spaarhypotheek >

Bankspaarhypotheek

Een bankspaarhypotheek bestaat uit twee onderdelen. Een lening waarover je elke maand rente betaalt. En een bankrekening waarbij je maandelijks een bedrag inlegt. Dit kan een spaarrekening zijn of een beleggingsrekening. Op de einddatum los je je hypotheek af met het opgebouwde saldo van de rekening.

Lees meer over een bankspaarhypotheek >

Beleggingshypotheek

Een beleggingshypotheek bestaat uit een lening en een beleggingsrekening. Over de lening betaal je iedere maand rente. Daarnaast leg je geld in op een beleggingsrekening. Op de einddatum los je je hypotheek af met de opgebouwde waarde van de beleggingen.

Lees meer over een beleggingshypotheek > 

Annuiteïtenhypotheek, lineaire hypotheek en andere hypotheekvormen

Levenhypotheek

De levenhypotheek bestaat uit een lening en een levensverzekering. Je betaalt maandelijks rente over de lening. Daarnaast betaal je premie voor de levensverzekering. Dit kan een garantieverzekering of een beleggingsverzekering zijn. Op de einddatum los je je hypotheek af met het bedrag dat je opgebouwd hebt in de verzekering.

Lees meer over een levenhypotheek >

Maak een afspraak

Benieuwd naar wat jouw mogelijkheden zijn voor een hypotheek?

Maak een afspraak 

Persoonlijk advies?

Maak vrijblijvend een afspraak met Hypotheek Visie bij jou in de buurt.