Kan ik een huis kopen met een studieschuld?

Na jarenlang studeren wil je graag je eerste huis kopen. Zeker nu je een leuke baan hebt. Het is tijd om het studentenleven vaarwel te zeggen en je studentenkamer of huurflat te verruilen voor een ruimer onderkomen. Wat zijn je mogelijkheden? Kun je ook een hypotheek krijgen als je een studieschuld hebt?

Mogelijkheden hypotheek

Ook als je een studieschuld hebt, kun je een hypoheek sluiten. De studieschuld is, net als andere schulden, wel van invloed op de hoogte van het hypotheekbedrag. Bij het bepalen van je maximale hypotheek kijkt de geldverstrekker naar de maandlast die bij de schuld hoort. Dit bedrag kun je immers niet besteden aan woonlasten zoals je hypotheek. Je studieschuld telt minder zwaar mee dan andere schulden. Hoeveel je precies kunt lenen kun je het beste laten berekenen door een adviseur. Die is op de hoogte van alle regels.


Starter - je eerste huis kopen met een studieschuld

Meld je studieschuld

Een studielening bij DUO wordt niet geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Toch is het niet verstandig om je studieschuld te verzwijgen als je een hypotheek wil aanvragen. De regels over hoeveel hypotheek je kunt krijgen zijn er niet voor niets. Je wilt naast je vaste lasten toch nog voldoende geld overhouden om op vakantie te gaan of om iets leuks te doen.

Huis kopen met een studieschuld

Een huis kopen is dus zeker mogelijk. Ook met een studieschuld. Wel geldt; hoe minder studieschuld hoe meer hypotheek je kunt krijgen. Wil je meer weten over je financiële mogelijkheden? Laat je dan adviseren door een onafhankelijke adviseur. 

Maak een afspraak

Persoonlijk advies?

Maak vrijblijvend een afspraak met Hypotheek Visie bij jou in de buurt.