Blog: een hypotheek voor het leven?

Je hypotheek oversluiten
Heb je een hypotheek afgesloten met een looptijd van 20 of 30 jaar, dan zit je een groot deel van je leven aan deze hypotheek vast. Tenminste, dat denk je, want zolang de hypotheekrente vaststaat zoek je waarschijnlijk niet naar andere mogelijkheden. Jammer, want je hypotheek onderbrengen bij een andere geldverstrekker kan geld besparen.

Hoe zit dat dan?
In eerste instantie gaan er alarmbellen rinkelen bij de woorden ‘kosten voor hypotheek oversluiten’. Dit brengt namelijk nieuwe kosten met zich mee zoals advieskosten, een nieuw taxatierapport en een nieuwe hypotheekakte bij de notaris. Daarnaast rekenen banken, als je tijdens de looptijd van de hypotheek vertrekt, een boetebedrag. Dit kan best oplopen.

Waarom oversluiten dan toch een goede keus kan zijn? Momenteel zijn de hypotheekrentes erg laag. De kosten voor het oversluiten wegen nu vaak op tegen de lagere hypotheekrente die je nu kunt krijgen. Laat je goed adviseren

door een hypotheekadviseur, want het is per situatie verschillend. Hij of zij kan je precies vertellen of het slim is om je hypotheek over te sluiten.

Succesverhaal
De klant hebben we succesvol kunnen helpen. De hypotheek kan onder dezelfde voorwaarden worden voortgezet bij een andere geldverstrekker, maar met een veel lagere rente. Ondanks de boete voor de oversluiting en de overige kosten kan hij over de hele looptijd een flink bedrag van duizenden euro’s besparen en dalen zijn maandlasten.

Ook weten of oversluiten voor jouw situatie interessant is? Maak dan eens een afspraak met een van onze hypotheekadviseurs. Hij of zij kan je precies vertellen of het slim is om je hypotheek over te sluiten en wat je bespaarmogelijkheden zijn.

Bonita Verberne is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.