Hypotheek Visie nieuws

Lees de laatste marktontwikkelingen en onze Hypotheek Visie Blogs over diverse onderwerpen rondom een huis kopen en een hypotheek.

Blog: geen vast contract? Wél een hypotheek!

Heb je een tijdelijk contract, bijvoorbeeld een jaar contract of een flexcontract, dan kun je in veel gevallen een hypotheek afsluiten. Een adviseur en geldverstrekker kijken wel extra goed naar het bedrag wat je verantwoord kunt lenen. Niet alleen nu maar ook in de toekomst.

Tijdelijk contract en intentieverklaring

Als je een tijdelijk contract hebt, kun je om een intentieverklaring vragen bij je werkgever. Dit houdt in dat je werkgever op een werkgeversverklaring aangeeft dat hij graag wil dat je voor hem blijft werken, nadat je contract afloopt. In de meeste gevallen kun je met een intentieverklaring gewoon een hypotheek aanvragen. Is een intentieverklaring niet mogelijk? Dan word je door geldverstrekkers gezien als een flexwerker.

Flexwerker en een hypotheek

Een flexwerker is iemand die geen vast arbeidscontract heeft. Het zijn mensen die een jaarcontract hebben (en geen intentieverklaring), of iemand die werkt via het uitzendbureau of op basis van een nuluren-/oproepcontract. Gelukkig behoort een hypotheek ook dan nog steeds tot de mogelijkheden. Het is wel belangrijk dat je nu aan het werk bent.

De geldverstrekker beoordeelt je hypotheek

aanvraag wel anders. Het is goed mogelijk dat de geldverstrekker je niet de volledige koopsom wilt lenen. Dit komt omdat een bank meer zekerheid wil.

Extra mogelijkheden flexwerker

Om de kansen voor flexwerkers op een hypotheek te vergroten zijn er wel twee extra mogelijkheden.
Perspectiefverklaring
Werk je via een uitzendbureau dan kun je wellicht een perspectiefverklaring aanvragen. Steeds meer uitzendbureaus werken hiermee. De perspectiefverklaring kijkt naar het perspectief van de flexwerker op de arbeidsmarkt.
Arbeidsmarktscan
De arbeidsmarktscan is een test die je samen met een hypotheekadviseur invult. De tool berekent wat jouw kansen op de arbeidsmarkt zijn.

Hypotheek Visie is bekend met beide opties.

Jouw kansen?

Heb jij geen vast contract? En ben je benieuwd naar jouw kansen om een hypotheek te krijgen en een huis te kopen? Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan je hierbij verder helpen.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.