Blog: handige tips voor starters

 1. De Starterslening
  Veel gemeenten in Nederland geven starters een duwtje in de rug met de Starterslening. Dit is een aanvullende lening naast je hypotheek voor als je je eerste huis gaat kopen en overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van de woning en het bedrag dat je maximaal kunt lenen. De eerste drie jaar betaal je over deze aanvullende lening geen maandlasten. Als je na drie jaar meer bent gaan verdienen, ga je wel ook deze maandlasten betalen.
 1. Een grotere vijver
  In het hippe centrum van een grote stad wonen is natuurlijk erg aantrekkelijk. Minder aantrekkelijk zijn de hoge huizenprijzen. De kans is groot dat je in een kleine plaats of aan de rand van een stad meer kans maakt op een betaalbare woning.

 2. Sparen als prioriteit
  Koop je een woning, dan mag je 100% van de woningwaarde financieren. Dit betekent dat je de Kosten Koper en andere kosten omtrent de aankoop van de woning niet mee kunt financieren. Hier heb je eigen geld voor nodig. Toch nog maar een jaartje thuis wonen om te sparen?
 1. Verduurzamen woning
  Je mag bij de geldverstrekker meer lenen, 106% van de woningwaarde om precies te zijn, mits je kunt aantonen dat dit extra geld voor energiebesparende maatregelen wordt gebruikt. Kan je veel geld schelen op de maandelijkse energierekening.
 1. Een belastingvrije schenking
  Ben je tussen de 18 en 40 jaar oud? En gebruik je een schenking voor het kopen van een huis? Dan kan dit momenteel tot €102.010 belastingvrij.

Laat je over bovenstaande opties goed informeren door een hypotheekadviseur. Maak hier en afspraak.

Bonita Verberne is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager