Hypotheek Visie nieuws

Lees de laatste marktontwikkelingen en onze Hypotheek Visie Blogs over diverse onderwerpen rondom een huis kopen en een hypotheek.

Blog: huisje, boompje, baby

 1. Waar bestaat jullie inkomen straks uit?
  Veel ouders beslissen dat een van de twee (of allebei) minder gaat werken als de baby er is. Het is belangrijk concreet te maken hoeveel er minder gewerkt gaat worden en wat dit exact betekent voor jullie inkomen. Leg dit naast de uitgaven en bekijk wat er mogelijk is.
 1. Welke extra uitgaven komen er om de hoek kijken?
  Daartegenover staan de uitgaven. Om een goede balans te creëren in je financiën is het cruciaal om te weten wat er binnenkomt en wat er uitgaat. Je kunt nu eenmaal niet meer uitgeven dan dat je hebt. Denk bij extra uitgaven bijvoorbeeld aan: boodschappen, verzorging, kleding, maar ook kinderopvang. Als je het nog lastig vindt om in te schatten wat dit gaat kosten, kun je altijd even een kijkje nemen op de website van het NIBUD.
 1. De babyuitzet
  Je wil graag dat je kindje in een warm nestje terechtkomt. Dus, gaan jullie aan de slag met een babykamer en wordt er ook gedacht aan een autostoeltje, babyfoon en traphekjes in huis. Dit bedrag kan best oplopen, maar dat hoeft niet. Kijk eens of je van vrienden of familieleden babyspullen kunt overnemen.
 1. Een
roze of blauw spaarvarken
Veel ouders doen het: een spaarrekening openen zodra het kindje geboren is. Dit heb ik ook gedaan. Maandelijks boeken wij een klein bedrag naar die rekening, zodat onze dochter als ze 18 is al een leuk zakcentje heeft. Hierbij hoef je niet aan honderden euro’s te denken. Stel je maakt vanaf de geboorte iedere maand €35,- over, dan loopt dat op tot ruim €7.000. Best een lekker bedrag toch?
 1. Tegemoetkomingen
  Als je voor de eerste keer ouder wordt, weet je nog niet precies waar je recht op hebt. Soms heb je recht op tegemoetkomingen vanuit de overheid. Zoals kinderbijslag of een kindgebonden budget. Laat je hierover goed informeren.

Een financieel expert kan je helpen bovenstaande gegevens op een rij te zetten, zodat je weet wat het krijgen van een kindje betekent voor je financiën. Maak een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt.

Bonita Verberne is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.