Hypotheek Visie nieuws

Lees de laatste marktontwikkelingen en onze Hypotheek Visie Blogs over diverse onderwerpen rondom een huis kopen en een hypotheek.

Blog: maximale hypotheek tweeverdieners

Leenregels tweeverdieners versoepeld
Minister Hoekstra van Financiën diende onlangs een wetswijziging in als het gaat om een hypotheek voor tweeverdieners. Dit houdt in dat het laagste inkomen vanaf 2021 niet voor 80% meetelt, maar voor 90%. En dat kan een fors verschil maken in de leencapaciteit. Wat daarbij ook helpt is het voorstel om een studieschuld minder zwaar mee te laten tellen bij het bepalen van het te lenen bedrag. Zes jaar geleden werd hiervoor een vaste factor bepaald, nu mag er meer flexibiliteit komen. Als het wetsvoorstel wordt geaccepteerd, kunnen tweeverdieners vanaf volgend jaar meer lenen.

Maak een afspraak bij een hypotheekadviseur
Een deskundig hypotheekadviseur

kan berekenen wat dit financieel voor jou betekent. Dus: hoeveel je alleen kunt lenen, hoeveel je samen kunt lenen en wat de wetswijziging voor jouw woonfinanciering kan betekenen. Maar ook vragen over woonverzekeringen, besparen op je maandlasten of de diverse hypotheekvormen zijn van harte welkom. Maak een afspraak bij een Hypotheek Visie kantoor.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.