Blog: met je hypotheek door de wasstraat

Lage hypotheekrente
De hypotheekrente staat laag, en daar kun je van profiteren. Betaal je op dit moment een hoge rente, dan kan het oversluiten van je hypotheek lonen. Je moet hiervoor wel een boeterente betalen, maar dit is te overzien als je die rente binnen een paar jaar terugverdient.

Aflossen
Houd je nu geld over? Denk er dan eens over na om extra af te lossen op je hypotheek. Zo word je hypotheekschuld lager, waardoor ook je maandlasten automatisch lager worden. Met het oog op de toekomst, en je pensioen, kan dit heel verstandig zijn.

Verzekeringen
Bij het afsluiten van een hypotheek komen ook verschillende verzekeringen kijken. Denk aan de overlijdensrisicoverzekering. Deze

verzekering sluit je af om het inkomen voor je gezin of partner aan te vullen bij vroegtijdig overlijden. Voor deze verzekering betaal je iedere maand een premie. Heb je jaren geleden een ORV afgesloten, dan is het tijd om ‘m op te poetsen. De kans is groot dat je voordeliger uit bent als je een nieuwe afsluit.

Kortom, het is voor jezelf en je portemonnee interessant om je hypotheek onder de loep te nemen. Een check kan geen kwaad. Het kan je alleen maar helpen om mogelijkheden voor besparing te ontdekken. Zo blijft je hypotheek bij je passen. Ontdek of jouw hypotheek nog bij jou past. Maak een afspraak met een hypotheekadviseur.

Bonita Verberne is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.