Hypotheek Visie nieuws

Lees de laatste marktontwikkelingen en onze Hypotheek Visie Blogs over diverse onderwerpen rondom een huis kopen en een hypotheek.

Blog: met pensioen gaan en je inkomen. Hoe zit dat?

Inkomsten als je met pensioen gaat
Normaal gesproken ontvang je iedere maand salaris op je rekening, waar je boodschappen en je maandlasten van betaald en waar je leuke dingen van doet. Ga je met pensioen, dan is dit net even anders. Dan bestaat je inkomen uit AOW (pensioen dat je ontvangt van de overheid) en als je dat hebt, een werkgeverspensioen (pensioen dat je hebt opgebouwd bij je werkgever).

Wat kun je zelf doen om je pensioeninkomen te verhogen?
Kom je tot de conclusie dat het inkomen dat je hebt als je met pensioen gaat niet voldoende is om van te leven en wonen zoals je dat graag wilt, dan kun je daar iets aan doen. Door vermogen op te bouwen, extra te sparen in je pensioenregeling of extra

af te lossen op je hypotheek zodat je maandlasten lager worden. Ook een mogelijkheid: een lijfrenteverzekering afsluiten.

Een hypotheekadviseur geeft inzicht in je financiën
Nu blijft het lastig om een goed overzicht te krijgen van je inkomsten, waar dat inkomen uit bestaat en hoe hoog je uitgaven zijn als je straks stopt met werken. Een hypotheekadviseur helpt je hier graag bij en brengt het voor je in kaart. Maak een afspraak!

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.