Blog: 'mijn partner regelt de financiën'

Met geld omgaan: mannen en vrouwen
Je partner kan zomaar anders met geld omgaan dan dat jij dat zou doen. Mannen en vrouwen zijn tenslotte op meerdere vlakken heel verschillend. Interessant is dat vrouwen geld vooral zien als een middel om iets mee te doen. Zo schrijven Hulst & Hoeflaken in hun boek 'Vrouwen en Geld'. Mannen hebben daarentegen meer oog voor het geld zelf. Enkele voorbeelden: met geld kun je macht vergaren en van geld kun je meer geld maken. 

Financieel inzicht
Heeft jouw man of vrouw meer verstand van financiën? Dan laat je dat met een rustig gevoel aan hem of haar over. Maar betekent dit dan dat je helemaal geen interesse toont in het financiële aspect van de relatie? Nee, het is belangrijk dat ook jij op de hoogte bent

van de stand van zaken. Zo wil je inzicht hebben in jullie inkomsten en uitgaven, wil je meer weten over spaargeld en schulden en wat dat voor jou betekent bij bijvoorbeeld een scheiding. Jullie zijn tenslotte beide verantwoordelijk voor een goede financiële situatie. Daar wordt uiteindelijk iedereen blij van!

Wil je meer informatie over je hypotheek en verzekeringen, of heb je andere financiële vragen? Onze deskundige financieel adviseurs staan voor je klaar. Maak een afspraak.

Bonita Verberne is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.