Hypotheek Visie nieuws

Lees de laatste marktontwikkelingen en onze Hypotheek Visie Blogs over diverse onderwerpen rondom een huis kopen en een hypotheek.

Blog: zo bereid je je goed voor op een hypotheekgesprek!

100% onafhankelijk
Ga jij advies inwinnen bij je huisbank of kies je toch voor een onafhankelijke partij? Er is een verschil. Een huisbank biedt vaak alleen hypotheken van zichzelf aan. Terwijl je bij een onafhankelijke partij uit een breed scala aan hypotheken van diverse geldverstrekkers kunt kiezen. En dat betekent dat je altijd de beste en meest voordelige hypotheek kunt afsluiten. Hypotheek Visie is 100% onafhankelijk.

Inzicht in je financiën
Al tijdens een oriënterend gesprek zal de hypotheekadviseur vragen naar je financiële situatie. Je inkomen is namelijk dé graadmeter voor het berekenen van je maximale hypotheek. En met financiële situatie bedoel ik de situatie nu, maar ook in de toekomst. Er kunnen namelijk veranderingen plaatsvinden, die je inkomsten beïnvloeden. En ook dan wil je je hypotheek kunnen betalen. Je voorbereiden doe je dus door alvast na te denken over hoe jij jezelf nu en in de toekomst ziet (wonen). Vragen die je jezelf kunt stellen zijn: hoeveel wil ik uitgeven aan mijn maandlasten? Komt er een moment dat ik minder wil gaan werken? Wat wil ik financieel regelen met mijn partner? En hoe wil ik de hypotheek aflossen? De antwoorden op deze vragen helpen je tijdens het gesprek

en maken je wensen duidelijk.

Er zijn geen domme vragen
Dat is ons motto. Hoewel de hypotheekadviseurs van Hypotheek Visie er alles aan doen om de materie zo duidelijk mogelijk uit te leggen, is het helemaal niet erg als je niet alles meteen begrijpt. Stel dan vooral al je vragen. Uiteindelijk sluit jij een hypotheek af en is het belangrijk dat je alles tot in de details begrijpt. Dus, heb je nog vragen?

Documenten, documenten & documenten
Tijdens een eerste hypotheekgesprek kun je documenten zoals je salarisstrook meenemen. Dit geeft inzicht in je financien. Maar vooral in een later stadium worden deze documenten nóg belangrijker. Mijn tip is dan ook om ervoor te zorgen dat je je financiële administratie op orde hebt. Verzamel alle documenten in een map. Welke documenten je in welke fase nodig hebt, communiceert de adviseur tijdig met je.

Met deze tips ben je helemaal klaar voor het hypotheekgesprek. Zien we je snel bij een van onze vestigingen door heel Nederland? Maak een afspraak.

Bonita Verberne is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.