Hypotheek Visie nieuws

Lees de laatste marktontwikkelingen en onze Hypotheek Visie Blogs over diverse onderwerpen rondom een huis kopen en een hypotheek.

Hypotheek voor duurhuurders

Pilot duurhuur

De samenwerkende partijen willen huurders die een hoge huurlast hebben de mogelijkheid bieden om met een hypotheek met NHG op maat alsnog een eigen huis te kunnen kopen. De partijen wijken daarbij af van de standaard hypotheektoets. Maar uiteraard is het doel nog wel steeds dat jij veilig en verantwoord een hypotheek kunt krijgen.

Voorwaarden pilot hypotheek duurhuurders
Ben jij duurhuurder en wil je een huis kopen? Misschien kom je in aanmerking voor deze pilot. Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

  • Je huurt in de vrije sector. Maandelijks betaal je een relatief hoge huur (bijvoorbeeld € 1000).
  • Je hebt de afgelopen 36 maanden een huis gehuurd. Je kunt dit aantonen met een huurcontract.
  • Je betaalt de huur met vaste regelmaat en je hebt geen achterstanden. Dit kun je aantonen met een bankafschrift.
  • Je inkomen en vermogen zijn de afgelopen maanden stabiel gebleven.

De pilot loopt maximaal twee jaar of tot 1.000 hypotheekverstrekkingen.

Maatwerk hypotheek

Je kunt aan de gestelde voorwaarden voldoen, maar dat wil niet zeggen dat een hypotheek verantwoord is. Met een eigen woning krijg je te maken met kosten die je bij een huurwoning niet hebt. Denk aan kosten voor onderhoud, extra verzekeringen en gemeenteheffingen. Die moet je natuurlijk wel kunnen betalen. Of je een hypotheek kunt krijgen, is dus afhankelijk van jouw specifieke situatie. Dit betekent dat maatwerk hypotheekadvies noodzakelijk is.

Advies duurhuurhypotheek

Wil je meer weten over deze pilot en ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor een hypotheek voor duurhuurders en deelname aan deze pilot? Onze hypotheekadviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Maak een afspraak. Het eerste gesprek is gratis.