Renteverwachting

Hoe ontwikkelt de hypotheekrente zich de komende tijd? Gaat deze dalen, stijgen of blijft deze gelijk? Wil je weten wat de invloed is van een mogelijk stijgende hypotheekrente op jouw persoonlijke situatie?

Maak een afspraak

 

Renteverwachting 17 maart 2020

 

Renteverwachting hypotheek

De impact van het coronavirus is groot. De verwachting is dat het virus ook invloed zal hebben op de hypotheekrente. Na een jarenlange daling van de rente, is de kans aanwezig dat de hypotheekrentes gaan stijgen.

Ondanks maatregelen onzekerheid

De tarieven voor hypotheken met een lange rentevaste periode zijn vorig jaar naar een zeer laag niveau gedrukt. Beleggers waren namelijk minder bang waren voor een economische recessie in de VS en de eurozone. Door het coronavirus en de grote onzekerheden groeit momenteel de economische druk op de wereldeconomie. Het openbare leven ligt grotendeels stil en dit heeft zeker gevolgen voor de economie. Bestedingen dalen. Beleggers die geld lenen aan bedrijven zullen door de hogere risico’s mee rente vragen. Dit is ook het geval bij banken.

Om de negatieve economische effecten van COVID-19 te beperken, heeft de Europese Centrale Bank (ECB) besloten om maximaal 120 miljard euro extra uit te trekken voor een nieuw stimuleringspakket voor de economie. Toch verwachten we dat geldverstrekkers de rentes licht gaan verhogen door de huidige onzekerheid.

Lange termijn

Wat de impact is op de lange termijn is niet te voorspellen. Geldvertrekkers zullen wellicht in eerste instantie voorzichtig zijn met het verhogen van de rentes maar de uiteindelijke kredietrisico’s kunnen ervoor zorgen dat de hypotheekrentes uiteindelijk toch gaan stijgen. Zowel voor de kortlopende als langlopende hypotheekrentes.

Benieuwd naar de huidige rentestanden? Vergelijk de hypotheekrente >

 

 

 

Persoonlijk advies?

Maak vrijblijvend een afspraak met Hypotheek Visie bij jou in de buurt.