Blog: renteverwachting

In de middag was ik nog volop in gesprek met nieuwe klanten, maar meneer was op zijn werk ingelogd voor het online gesprek en mevrouw zat thuis achter de laptop. Daarom wilden zij graag nog ’s avonds samen alles doorspreken. Na het gesprek zag ik dat de geldverstrekker, die ik zojuist met de klanten had gekozen, de rente de volgende dag zou gaan verhogen. Gelukkig hebben deze klanten hun keuze al gemaakt en heb ik de vragen dezelfde avond nog telefonisch beantwoord en de hypotheek aangevraagd met de nog niet verhoogde rente.

Zoals ik in mijn vorige blog schreef is er de laatste weken een stijging in de hypotheekrentes te zien. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft een grote invloed op de marktrentes. Door de economie te stimuleren en veel

geld hierin te pompen wil de ECB de rentes laag houden. Ook voor het komende jaar zal de ECB de rentes laag willen houden, maar de ECB is wel van de plan de extra stimulans die de economie tijdens de crisis nodig had geleidelijk af te bouwen. In 2018 wordt een kleine stijging van de rentes verwacht, maar de rentes zijn nog altijd heel laag.

Een hypotheek is een lange termijn verbintenis dus neem voldoende tijd en laat je goed adviseren en beslis dan wat het beste bij jou past. En of dat vandaag is of over een paar weken… Zelfs met een kleine renteverhoging zijn de rentes nog altijd heel laag.

Els van Setten is Online Financieel Adviseur bij Hypotheek Visie en vertelt in haar blogs over haar werk als financieel adviseur.