Blog: Wij van Wc-eend adviseren Wc-eend. Het verschil tussen een adviseur van een bank en een onafhankelijke adviseur.

Als je vertrouwd bent met je huisbank is het fijn als je hier ook terecht kan voor je hypotheek. De adviseur zal op basis van jouw persoonlijke situatie een passende en verantwoorde hypotheek en bijbehorende producten bij zijn bank adviseren. Maar wat als er nog meer keuze is aan hypotheken of andere producten? Wellicht passen die wel beter bij jouw situatie of zijn ze goedkoper. 

Een onafhankelijk financieel adviseur adviseert ook op basis van jouw persoonlijke situatie een passende en verantwoorde hypotheek. Maar heeft een veel groter assortiment aan hypotheken en verzekeringen om uit te kiezen. Namelijk die van vele banken en vele andere aanbieders. En dat kan veel voordeel opleveren! Niet alleen kan je voor de beste rente kiezen, maar

ook voor de beste voorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan boetevrij onbeperkt extra aflossen of een goede verhuisregeling. Ook voor een ondernemer met meerdere BV’s, een complex zelfbouwproject of een werknemer met een bijzondere bonusregeling zijn er ineens meerdere mogelijkheden. Als onafhankelijk adviseur weet ik waar ik moet zijn om voor iedere situatie de beste hypotheek te vinden. Iedere situatie vraagt om een ander advies en dat maakt mijn werk ook zo ontzettend leuk.

Dus of je nu een schoon toilet wilt ;) of de beste hypotheek voor jouw situatie, kijk nog even verder dan je standaardmerk en zoek naar wat het beste bij jou past.

Els van Setten is Online Financieel Adviseur bij Hypotheek Visie en vertelt in haar blogs over haar werk als financieel adviseur.