Hypotheek Visie nieuws

Lees de laatste marktontwikkelingen en onze Hypotheek Visie Blogs over diverse onderwerpen rondom een huis kopen en een hypotheek.

NHG-grens stijgt in 2022 naar € 355.000

Wil je in 2022 een huis kopen met NHG? Dan kun je kijken naar woningen tot een koopsom van €355.000. Dit betekent dat je vanaf 1 januari 2022 bij woningen tot een bedrag van €355.000 gebruikt kunt maken van het NHG-vangnet.
Als je energiebesparende maatregelen wil meefinancieren dan ligt de NHG-grens 6% hoger. Dan mag je hypotheek maximaal €376.300 zijn. Dit is nu nog €344.500.

Stijging huizenprijzen

De NHG-grens wordt jaarlijks vastgesteld aan de hand van de gemiddelde huizenprijs. NHG geeft aan dat de kostengrens voor 2022 wordt gebaseerd op de afgelopen 27 maanden gerekend tot en met augustus 2021 en dan vermeerderd met 4% om zo beter aan te sluiten bij de gemiddelde huizenprijs.

Lagere kosten NHG-hypotheek

Om een hypotheek met NHG af te sluiten betaal je eenmalig een premie. Die bedraagt nu nog 0,7% van het hypotheekbedrag. In 2022 is dit 06%

Voordelen NHG

Een huis kopen met NHG biedt de nodige voordelen. Zo krijg je een lagere hypotheekrente. Je ontvang namelijk een rentekorting als je een hypotheek met NHG afsluit. Daarnaast biedt NHG je ook extra zekerheid. Als je door onvoorziene omstandigheden (arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of scheiding) je huis moet verkopen en je blijft met een restschuld zitten, dan kan deze restschuld onder bepaalde voorwaarden worden kwijtgescholden

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Wil je meer weten over een hypotheek met NHG? Maak een afspraak met een adviseur van Hypotheek Visie.